« Zpět

Kredit

8. února 2004 - 21:38 | Zprávy | Stavební spoření

 


Kredit

Všeobecná stavební spořitelna KB

Charakteristika produktu:
Tarif KREDIT je svou konstrukcí zaměřen na výhodnější poskytování úvěrů. Jeho výraznou předností je vyšší variabilita, tzn. klient si zvolí hodnotu kterou preferuje (výši úrokové sazby, dobu splatnosti nebo výši splátky) a podle toho nastaví parametry své smlouvy již při jejím uzavření. V průběhu spořící fáze lze samozřejmě tyto parametry v rámci tarifu dle potřeby klienta měnit.
Vklady v tarifu Kredit jsou úročeny 2 % p.a., úročení přiděleného úvěru bylo sníženo až na 3 % p.a.. Při uzavírání smlouvy si klient může zvolit úrokovou sazbu přiděleného úvěru 5 %, 4 % nebo 3 % p.a. v závislosti na zvolené variantě (viz. tabulka):

úrok v % p.a.
varianta, cílové
splátka částky)
(v % z

rychlá
standartní
pomalá

5%
0,75%
0,6%
0,45%

4%

0,9%
0,6%

3%

0,75%
Při rychlé variantě lze tedy získat úvěr ze stavebního spoření pouze s úrokovou sazbou 5 % p.a., při standardní variantě je možné získat tento úvěr se sazbou 4 % nebo 5 % p.a. a při pomalé variantě si klient může zvolit sazbu od 3 % do 5 % p.a.Od volby úrokové sazby se odvíjí výše splátky úvěru ze stavebního spoření.V současné době tedy Modrá pyramida nabízí nejnižší úrokovou sazbu z úvěru ze stavebního spoření - 3 % p.a..Minimální zůstatek pro přidělení cílové částky a výpočet parametru ohodnocení se nezměnili.