« Zpět

Expertka radí Markovým

| 20. ledna 2009 - 12:34 | Zprávy | Stavební spoření

Využijte podpory od státu. Založte si každý své stavební spoření. Z důchodu dokážete každý měsíčně ukládat 1 700 korun a využít tak plně státní podporu. Za šest let si můžete splnit sen a podívat se do Ameriky, naspořeno budete mít téměř 300 tisíc korun. Pokud by to nestačilo, budete ještě moci sáhnout do rezerv.

Využijte podpory od státu Založte si každý své stavební spoření. Z důchodu dokážete každý měsíčně ukládat 1 700 korun a využít tak plně státní podporu. Za šest let si můžete splnit sen a podívat se do Ameriky, naspořeno budete mít téměř 300 tisíc korun.
Pokud by to nestačilo, budete ještě moci sáhnout do rezerv. Při svém způsobu života budete totiž schopni spořit ještě další peníze.
Můžete využít třeba penzijního připojištění se státním příspěvkem. Myslete však i na to, že už nejste nejmladší. Pokud by jeden z vás zemřel v prvním roce trvání smlouvy, není nárok na odbytné. Zpočátku tedy vkládejte pouze minimální stokorunu a úložku zvyšte až po 12 měsících. Efektivní výnos za pět let může být při pravidelném příspěvku 500 korun asi 12 procent, a to díky státnímu příspěvku. Protože je vám již přes šedesát let, stačí dodržet povinnou lhůtu spoření. U penzijního připojištění je to pět let.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.