« Zpět

Sazby povinného ručení začne rozlišovat také Česká pojišťovna

| 17. října 2008 - 11:29 | Zprávy

Česká pojišťovna (ČP) začne od příštího roku rozlišovat sazby povinného ručení nejenom podle objemu motoru a bonusu za ježdění bez nehody, ale i podle věku řidiče a jeho bydliště.

Segmentaci uplatňuje většina pojišťoven, nyní k nim přibude i jeho největší poskytovatel.

„Rozlišovat řidiče začneme teprve po osmi letech intenzívního sbírání dat od největšího počtu motoristů v zemi,“ uvedl náměstek ČP pro drobnou klientelu Štefan Tillinger. Konkrétní sazby na příští rok ČP zveřejní v první polovině listopadu.
Pojišťovna bude členit majitele vozidla podle toho, zda bydlí v Praze, ve městě s více než 30 tisíci obyvateli a menších obcích.

Nejvíce zaplatí Pražané

Také u věku jsou tři kategorie, a to do 30 let, od 31 do 45 let a nad 46 let.
„Mladší řidiči jsou rizikovější,“ podotkl Tillinger. V členění vozidel podle objemu motoru přidala ČP dvě kategorie, když rozdělila na dvě skupinu aut od 1000 ccm do 1350 ccm a skupinu od 1350 do 1850 ccm.
„Už dnes víme, že většina našich klientů zaplatí po segmentaci méně než letos,“ dodal náměstek. Povinné ručení má u této pojišťovny uzavřeno přes 2,2 miliónu motoristů, z toho 1,6 miliónu nepřetržitě od roku 2000.
Majitelé vozidel, kteří uzavřou v ČP také havarijní pojištění, dostanou navíc zdarma cestovní pojištění a pojištění poplatku za pobyt v nemocnici už od prvního dne hospitalizace.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.