« Zpět

Povinné ručení s výhodami pro dobré řidiče

| 23. září 2008 - 10:42 | Zprávy

GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAKUB STRNAD v rozhovoru vysvětluje, proč se mohli za letošních prvních osm měsíců vykázat největším nárůstem nových smluv povinného ručení. Dále uvádí postupy a novinky v povinném ručení i havarijním pojištění...

Odpovídá GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAKUB STRNAD:

Česká kancelář pojistitelů spočítala, že jste se za letošních prvních osm měsíců vykázali největším nárůstem nových smluv povinného ručení. Překvapilo vás to?

Úspěch málokdy bývá pouze o náhodě. Většinou se za ním skrývá mnoho práce a úsilí. Navazujeme na naše nárůsty v předcházejících dvou letech, kdy jsme postupně zaváděli systém segmentace v povinném ručení. Tento nový způsob tarifování pojistného se nám velmi osvědčil a myslím, že jeho propracovanost jsme dovedli k dokonalosti právě při přípravě nabídky pro rok 2008. Na podzim minulého roku jsme přišli s ještě výraznější segmentací, doplněnou speciální akcí pro skutečně dobré řidiče, kterou jsme nazvali Extra bonus Profi.

O co šlo?

Zcela revolučním způsobem měníme tradičně zavedený systém bonus/malus a jsme schopni klientovi poskytnout bonus za bezeškodní průběh dopředu. Naše povinné ručení nyní nabízí řidičům možnosti, které pokládám na našem trhu za skutečně jedinečné a ojedinělé, a to i v kontextu evropského pojišťovnictví. A jsem přesvědčen, že nové technické změny na produktu, které oslovují dobré řidiče, nám způsobí příliv dalších dobrých klientů.

Sázka na segmentaci se tedy vaší pojišťovně vyplatila a pro řidiče v řadě regionů představuje příznivější podmínky pro výpočet sazby povinného ručení. Co k tomu ještě nabízíte?

Od letošního roku jsme zavedli v oblasti pojištění vozidel komplexní Autopojištění Combi Plus s velmi nadstandardní nabídkou asistenčních služeb. Na jediné smlouvě nabízíme možnost sjednání povinného ručení současně s havarijním pojištěním, včetně žádaných doplňkových pojištění v nejrůznějších variantách. Jsme přesvědčeni, že tím jsme obsáhli rozsah krytí, který je nyní nejlepší na trhu. Inovovaná nabídka našich asistenčních služeb nám přináší nárůst v havarijním pojištění. Dovolím si tvrdit, že kvalita produktu havarijního pojištění přesvědčí řadu klientů o tom, aby si u nás sjednali také povinné ručení. A funguje to i naopak – díky renomé v povinném ručení získáváme klienty v havarijním pojištění.

U povinného ručení nejde jen o produkt, ale i o služby, jejich rychlost a kvalitu. Jak jste na tom?

Klient vyžaduje také vysokou kvalitu likvidačních služeb, což znamená rychlé a profesionální vyřízení škody a výplatu pojistného plnění. Z hlediska služeb v oblasti likvidace si troufám říci, že v současné době patří ČPP v této důležité klientské oblasti ke špičce na trhu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.