« Zpět

Poštovní spořitelna podporuje podnikatelské začátky

| 29. května 2009 - 11:24 | Zprávy

Podpora podnikání je jednou z hlavních priorit Poštovní spořitelny. To dokazuje i soutěž „Poštovní spořitelna Milionový nápad“, která dává šanci mladým talentovaným podnikatelům získat na realizaci svých projektů investici až pět milionů korun. Vyhlášení druhého ročníku proběhlo 27. května.

Podpora podnikání je jednou z hlavních priorit Poštovní spořitelny. To dokazuje i soutěž „Poštovní spořitelna Milionový nápad“, která dává šanci mladým talentovaným podnikatelům získat na realizaci svých projektů investici až pět milionů korun. Vyhlášení druhého ročníku proběhlo 27. května.
Vítěz Petr Froněk získal od Poštovní spořitelny 80 000 Kč, které mu začátek podnikání mohou výrazně usnadnit. Z výzkumů totiž vyplývá, že touhu podnikat má po skončení studia téměř polovina vysokoškoláků, jejich rozjezdu však brání nedostatek financí.
"Velká skupina studentů touží po absolvování školy podnikat, většinou ale neví, jak na to. Poštovní spořitelna podporuje mladé lidi a podnikatele, kteří chtějí něco dokázat a tato soutěž jim dává šanci na rozjezd podnikání, kterou by jinak nedostali. Jsme proto rádi, že jim prostřednictvím partnerství této soutěže můžeme pomoci," uvedl Tomáš Basista, manažer segmentu SME Poštovní spořitelny.
Z průzkumu Institutu rozvoje podnikání (IDE), který soutěž pořádá, vyplývá, že téměř polovina vysokoškolských studentů by chtěla po skončení studia podnikat, brání jim v tom ale nedostatek financí a zkušeností. Soutěž podnikatelských záměrů „Poštovní spořitelna Milionový nápad“ tak dává studentům i široké veřejnosti šanci své podnikatelské záměry realizovat.
"Při hodnocení projektů jsme neposuzovali formální zpracování, ale pouze obsah, takže se mohl zúčastnit úplně každý člověk se zajímavým nápadem i bez předchozích podnikatelských zkušeností. Díky partnerům soutěže a spřízněným investorům jsme mohli vítězným projektům nabídnout nejen zpětnou vazbu na jejich projekty, ale i finanční a materiální podporu pro uvedení jejich nápadů do praxe," řekl Miroslav Křížek, ředitel IDE.
Do soutěže se mohl přihlásit libovolný podnikatelský záměr, nápad na rozšíření firmy či projekt pro investory. V hlavní kategorii „Milionový nápad“, v které byl vyhlášen nejlepší podnikatelský záměr, zabodoval "Petr Froněk" se svým projektem FLEXICAT TOOLS a odnesl si tak 80 000 korun od Poštovní spořitelny. Novinkou druhého ročníku soutěže jsou pak kategorie pro nejlepší studentský projekt a pro projekt s nevětším potenciálem růstu, jejichž autoři si odnesli věcné i finanční ceny. Každý nápad bez ohledu na umístění navíc dostal možnost ucházet se o investici ze strany investora, která může dosáhnout až pěti milionů korun.
Dlouhodobým cílem Poštovní spořitelny je stát se hlavní bankou nejen pro občany, ale také živnostníky a drobné podnikatele. PS nabízí podnikatelům řadu výhodných produktů a služeb, například oblíbené Postkonto Ekonom. Klienti na něm ocení jednoduchost a přidružené výhody – například půlroční vedení účtu či zřízení trvalých příkazů zdarma. Držitelé platebních karet Poštovní spořitelny rovněž mohou využít slevu na pohonné hmoty 0,40 Kč u čerpacích stanic EuroOil. Díky široké obchodní síti Poštovní spořitelny mají klienti svou banku vždy nablízku, kompletní služby mohou využít na více než 3300 pobočkách České pošty a v 50 vlastních Finančních centrech.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.