« Zpět

Pojistný trh ovlivní kvalita služeb a klientský servis

| 16. února 2009 - 11:36 | Zprávy

Co bude podle ŘEDITELE ÚSEKU NEŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY VÁCLAVA HÖNIGA letos nejvýrazněji ovlivňovat trh majetkového pojištění?

ŘEDITEL ÚSEKU NEŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY VÁCLAV HÖNIG:

* Co bude podle vás letos nejvýrazněji ovlivňovat trh majetkového pojištění?

Kvalita produktů napříč trhem je na velmi vysoké úrovni. Jednoznačně ovlivňujícím faktorem bude vysoká úroveň poskytovaných služeb a klientský servis. Pokud se už člověk dostane do složité životní situace, měl by v pojišťovně získat partnera, který ho pravdivě informuje o tom, co je potřeba udělat a na co všechno má nárok. O tom, že ČPP svým klientům má co nabídnout, svědčí nejen dosažené úspěchy na českém pojistném trhu, ale především zájem klientů o naše služby.

* Jaký očekáváte na tomto trhu vývoj?

Český pojistný trh jako celek vykazuje dlouhodobě velmi stabilní růst. I přes nepříznivou situaci na finančních trzích předpokládám, že se podaří tento růstový trend udržet. Jak dalece se negativní vliv finanční a ekonomické krize projeví právě v oblasti neživotního pojištění, je velmi obtížné odhadovat. Prognózy renomovaných ekonomů již nyní naznačují, že dopady krize sice budou, ale ne v rozsahu nejkritičtějších variant. Celkově v segmentu neživotního pojištění očekávám obdobný vývoj jako v loňském roce, případně pouze velmi malý pokles dynamiky.

* Jak byste postihl výsledky vaší pojišťovny v tomto segmentu za loňský rok?

Pro Českou podnikatelskou pojišťovnu byl loňský rok nejúspěšnějším rokem v celé její historii. Plánovaný objem obchodů jsme nejenom splnili, ale i překročili, v meziročním růstu celkového předepsaného pojistného zaznamenáváme výrazný nárůst.

* Kde byl tento nárůst nejvýraznější?

Segment trhu se spíše kloní k občanům, dnes máme 40procentní nárůst v občanských produktech majetkového pojištění. Tradičně se pojišťovně velmi dařilo v segmentu pojištění vozidel. V souvislosti s „úhradovou“ povinností vůči České kanceláři pojistitelů evidujeme zejména v závěru minulého roku významný nárůst počtu pojistných smluv. Mimořádným úspěchem je meziroční navýšení počtu pojištěných vozidel o více než 160 tisíc, což znamená nejen prvenství mezi pojišťovnami za rok 2008, ale i nejlepší dosažený výsledek na celém pojistném trhu za posledních pět let. Výsledky loňského roku jsou velmi příznivé a dávají nám dobrý základ i pro splnění plánu letošního roku.

* Co chystáte nebo nad čím uvažujete, i v oblasti produkce, pro letošní rok?

Motto je snadné – při konkurenceschopné ceně dosáhnout ještě lepší kvality a úrovně služeb. S tím se samozřejmě pojí požadavek na kvalitní produkty, vycházející z potřeb našich klientů, a flexibilní reakce na jejich aktuální a důvodné požadavky. Pro tento rok připravujeme například zavedení asistenčních služeb Home Assistance do našich majetkových pojištění. Navíc s uzavřením pojistné smlouvy u nás získávají klienti možnost zajímavých slev a výhod také na další pojistné produkty.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.