« Zpět

Pojistné podle výkonu motoru je spravedlivější

| 5. prosince 2008 - 12:19 | Zprávy

Finanční skupina AXA nedávno své služby rozšířila o neživotního pojištění a začala nabízet pojištění motorových vozidel a domácností. Co bylo pro vás hlavním impulsem pro vstup na tento trh? - Odpovídá TECHNICKÝ ŘEDITEL AXA POJIŠŤOVNY LUCIÁN BESTERCI.

TECHNICKÝ ŘEDITEL AXA POJIŠŤOVNY LUCIÁN BESTERCI:

* Finanční skupina AXA nedávno své služby rozšířila o neživotního pojištění a začala nabízet pojištění motorových vozidel a domácností. Co bylo pro vás hlavním impulsem pro vstup na tento trh?

Všude ve světě, kde skupina působí, je její strategií poskytování komplexních služeb finančního zabezpečení. Je tedy logické, že jsme naši nabídku v České republice doplnili o doposud chybějící segment neživotního pojištění.

* Neživotní pojištění je však vysoce konkurenční oblast. Je na českém trhu ještě vůbec prostor pro nového hráče?

Prostor se dá nalézt vždy, záleží na tom, co nabídnete klientům. Abychom uspěli, musíme přinést něco nového, něco, čím se od konkurence odlišíme a čím se zviditelníme. Na českém trhu jsme sice nováčkem, ale můžeme čerpat ze zkušeností našich sesterských společností v zahraničí.

* Jak konkrétně se chcete na trhu odlišit?

Zaměřujeme se například na nadstandardní služby, které poskytujeme klientům, kteří si u nás pojistí svoje auto. Jde zejména o bezplatné asistenční služby 24 hodin denně. Klientům pomáháme nejen při nehodách, ale mohou se na nás spolehnout například, když jim nečekaně dojde benzín, nebo když si zabouchnou klíčky v autě. Ke každé smlouvě dáváme navíc klientům Help Box, což je balíček určený pro řešení situace při dopravní nehodě, obsahující například Evropský záznam o nehodě, křídu nebo fotoaparát a samozřejmě i číslo na naši asistenční linku.

* Jiný je také váš způsob výpočtu pojistného podle výkonu motoru. Proč?

Výpočet pojistného podle výkonu je spravedlivější a pro klienty výhodnější. Je logické, že výkonnější a rychlejší automobil je z hlediska pojištění rizikovější. Když sledujete jen objem válců, znevýhodňujete zejména majitele aut s dieselovými motory, které jsou méně výkonné ve srovnání se stejně objemnými zážehovými pohony.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.