« Zpět

Pojistit si můžete i vstupenky

| 9. února 2009 - 12:52 | Zprávy

Makléřská společnost Etics ITP uvádí na český trh novinku, pojištění vstupenek. Pokud se zákazník dostane do situace znemožňující mu účast na akci, na kterou si předem zakoupil vstupenku, díky novému pojištění získá plnou výši vstupného zpět.

Pojistit si můžete i vstupenky
„Pojištění vstupenek je v západní Evropě běžně rozšířené a těší se velké oblibě,“ uvádí Štěpán Landík, ředitel společnosti Etics ITP. „Naši zákazníci si mohou sjednat pojištění u všech způsobů zakoupení vstupenek, včetně stále více populárních E-tickets," říká Robert Schroth, obchodní ředitel společnosti Ticketstream, ve které je nyní možné pojištění sjednat.

Vysoké ceny vstupenek a dlouhá doba od jejich zakoupení do samotného konání akce představují nemalé riziko. Dostane-li se zákazník do situace, která mu znemožní účast na vytoužené akci, může přijít o značné finanční prostředky. Pojištění vstupenek nabízí možnost kompenzace případných finančních ztrát. Těm, kdo si sjednají pojištění, bude vrácena plná cena vstupenky, pokud se nebudou moci dané akce zúčastnit např. z těchto důvodů:
- onemocnění či úraz,
- poškození bydliště těsně před konáním akce,
- neúčast přátel, s kterými byla vstupenka zakoupena společně, pokud by se tak zákazník musel akce zúčastnit sám,
- přestěhování do velké vzdálenosti od místa konání akce z důvodu navázání nového pracovního poměru,        
- zdravotní komplikace v důsledku těhotenství
- atd.
Pokud si vstupenky kupuje zákazník prostřednictvím internetu, pojištění si může sjednat on-line přímo s jejich nákupem. Vstupenky si lze také pojistit přímo u prodejců. Cena pojištění začíná na 29 Kč a závisí na ceně vstupenky. Např. u vstupenek za 1251 až 2500 Kč zaplatí zákazník 82 Kč. Za účelem navrácení plné výše vstupného musí pojištěný zákazník předložit originál nevyužité vstupenky a další potřebné náležitosti v závislosti na situaci, která nastala – potvrzení ošetřujícího lékaře, policejní zprávu atd. Limitem pojistného plnění je cena vstupenky, nejvýše potom 50 000 Kč. Škodní událost vyřizuje společnost Etics ITP, zákazník může nahlásit škodu online na www.pojistenivstupenek.cz.
Pojištění vstupenek je produktem významné pojišťovny Europäische Reiseversicherung AG z Mnichova, která patří do skupiny společností vlastněných největší světovou zajišťovnou Munich Re. V západních evropských zemích jako např. Německo je toto pojištění již řadu let běžně využíváno. Na domácí trh se nyní dostává prostřednictvím makléřské společnosti Etics ITP.

O Etics ITP
Etics International Travel Protection je jako dceřiná společnost Evropské Cestovní Pojišťovny rovněž součástí skupiny zajišťovny Munich Re. Jako pojišťovací zprostředkovatel úzce spolupracuje se zahraničními společnostmi, které se specializují na vytváření komplexních pojistných programů pro oblast využití volného času (cestovní ruch, kulturní a sportovní akce apod.). Na základě získaných zkušeností přináší na domácí trh praxí prověřené pojistné produkty, které jsou ve vyspělých zemích běžným standardem a přispívají k celkové kultivaci tohoto specifického odvětví.
Více informací naleznete na www.pojistenivstupenek.cz a www.etics.cz.

O Ticketstream
Ticketstream je jedním z největších ticketingových operátorů v České republice, prodávající více než 1.000.000 vstupenek ročně na kulturní, sportovní a společenské akce. Provozuje profesionální síť více než 300 prodejních míst po celé zemi. Mezi prodejce Ticketstream patří renomované společnosti, jako jsou Čedok, FIRO-Tour nebo Kanzelsberger.
Jako vedoucí společnost na trhu Ticketstream zavedl v České republice E-tickets, virtuální pokladní systém a mnoho dalších moderních služeb, ulehčujících zákazníkům nákup vstupenek.
Ticketstream prodával exkluzivně mnoho velkých světových a evropských akcí, např. 200. výročí Bitvy o Austerlitz, finále soutěže Eurovision song contest v Řecku, Mistrovství světa v hokeji v Ruské federaci, Mistrovství světa Superbike, Speedway Grand Prix, Davis Cup a mnoho dalších.
Dnes Ticketstream jako první v České republice umožňuje on-line pojištění vstupenek.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.