« Zpět

Zajištěné fondy vydělaly v lednu přes 4 procenta

| 13. ledna 2009 - 12:26 | Zprávy | Podílové fondy

Navzdory zpomalení ekonomického růstu a nepřízni kapitálových trhů vykazuje většina v současné době splatných zajištěných fondů ČSOB zajímavé výnosy. Příkladem jsou v lednu splatné zajištěné fondy. Nejlépe si vedly fondy ČSOB Světový Click +3 s výnosem 25,80% (4,37% ročně), ČSOB Světového růstu 1 s výnosem 26,74% (4,77% ročně) a ČSOB Světového růstu + 2 s výnosem 14,65% (3,42% ročně). Průměrný výnos těchto fondů je dokonce ještě o něco vyšší než byl u osmnácti zajištěných fondů ČSOB splatných v době růstu kapitálových trhů v letech 2006 až 2008, kdy činil 3,84 % ročně.

Navzdory zpomalení ekonomického růstu a nepřízni kapitálových trhů vykazuje většina v současné době splatných zajištěných fondů ČSOB zajímavé výnosy.

"Jde o jednoznačný důkaz toho, že se naši klienti i při současné situaci na finančním trhu nejenže nemusejí bát o návratnost svých investic, ale mohou dokonce počítat s jejich zhodnocením," říká Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Příkladem jsou v lednu splatné zajištěné fondy. Nejlépe si vedly fondy ČSOB Světový Click +3 s výnosem 25,80% (4,37% ročně), ČSOB Světového růstu 1 s výnosem 26,74% (4,77% ročně) a ČSOB Světového růstu + 2 s výnosem 14,65% (3,42% ročně). Průměrný výnos těchto fondů je dokonce ještě o něco vyšší než byl u osmnácti zajištěných fondů ČSOB splatných v době růstu kapitálových trhů v letech 2006 až 2008, kdy činil 3,84 % ročně.

"Některé zajištěné fondy negativní vývoj trhu samozřejmě poznamenal, současně však prokázaly svoji schopnost ochránit investory. Díky současnému poklesu trhů roste pravděpodobnost, že v době splatnosti nyní upisovaných zajištěných fondů, což je nejčastěji čtyři až pět let, vykážou velmi zajímavé výsledky," dodal Barta a připomněl, že zatím nejúspěšnější zajištěný fond ČSOB Reverzní click 1 vydělal svým majitelům 11,5 % ročně.

Zajištěné fondy představují ideální řešení pro konzervativní investory, kteří požadují především bezpečnost svých investic. Nejenže nabízejí zajištění vkladu, ale navíc také zajímavé výnosy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.