« Zpět

Wall Street uzavřela v pátek na tříměsíčních maximech

| 24. října 2011 - 11:15 | Zprávy | Podílové fondy

Americké akcie v pátek silně rostly na spekulacích, že eurozóna se přibližuje možnému návrhu na řešení dluhové krize, ale také díky možné další měnové stimulaci ze strany Fedu. Dařilo se zejména odvětví základních materiálů, když komodity získávaly s oslabujícím americkým dolarem, který ztrácel vůči všem hlavním měnám. 

Americké akcie v pátek silně rostly na spekulacích, že eurozóna se přibližuje možnému návrhu na řešení dluhové krize, ale také díky možné další měnové stimulaci ze strany Fedu. Dařilo se zejména odvětví základních materiálů, když komodity získávaly s oslabujícím americkým dolarem, který ztrácel vůči všem hlavním měnám. Díky růstu cen kový se dařilo například producentům mědi, jako Freeport-McMoRan (36,55 USD, 5,06%), či společnosti Allegheny Technologies (75,56 USD, 1,76%), producentovi titanu a niklu.
Zajímavostí pátečního dne byl také největší objem obchodování za poslední tři týdny, když docházelo k expiraci derivátových kontraktů. Celkově S&P 500 (+1,9 %), Dow Jones (+2,3 %), Nasdaq (+1,5 %). Slušnou rally zaznamenaly také finance, které přidaly 2,4 % díky společnostem jako Capital One Financial Corp., Federaten Investors a Comerica. Z blue chipů pak zářil American Expres, který byl zároveň s +4,9 % vítězem indexu Dow Jones .

Americké akcie v pátek silně rostly na spekulacích, že eurozóna se přibližuje možnému návrhu na řešení dluhové krize, ale také díky možné další měnové stimulaci ze strany Fedu. Dařilo se zejména odvětví základních materiálů, když komodity získávaly s oslabujícím americkým dolarem, který ztrácel vůči všem hlavním měnám. Díky růstu cen kový se dařilo například producentům mědi, jako Freeport-McMoRan (36,55 USD, 5,06%), či společnosti Allegheny Technologies (75,56 USD, 1,76%), producentovi titanu a niklu. Zajímavostí pátečního dne byl také největší objem obchodování za poslední tři týdny, když docházelo k expiraci derivátových kontraktů. Celkově S&P 500 (+1,9 %), Dow Jones (+2,3 %), Nasdaq (+1,5 %). Slušnou rally zaznamenaly také finance, které přidaly 2,4 % díky společnostem jako Capital One Financial Corp., Federaten Investors a Comerica. Z blue chipů pak zářil American Expres, který byl zároveň s +4,9 % vítězem indexu Dow Jones .

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.