Wall Street srazilo prohlášení prezidenta ECB, S&P -2,1 %

| 12. prosince 2011 - 11:59 | Zprávy | Podílové fondy

Americké akcie včera neudržely optimismus, který se od rána vyskytoval na futures, a od samotného úvodu ztrácely, když s negativní zprávou, která spustila výprodeje, bylo oznámení ze strany prezidenta ECB o tom, že plán na nákup vládních dluhopisů v Evropě je jen spekulací trhu a že čelní představitelé ECB se k žádnému takovému kroku v masivním měřítku nechystají.

Celkově S&P 500 (-2,1 %), Dow Jones (-1,6 %), Nasdaq (-2,0 %). Největších poklesů se dočkaly banky, které odepsaly celé své nárůsty z předchozího dne, když jako odvětví klesly o 3,7 %. Největší ztráty zaznamenaly Citigoup, JP Morgan, Bank of America, či Goldman Sachs. Ty všechny se pohybovaly u hranice -5 %. Propadlíkem se stala pojišťovna Hartford Financials. Z dalších blue chipů silně ztrácely komoditní společnosti, jako Alcoa, které přišla o 4,3 %. Odvětví základních materiálů k jeho výkonu -3 % ještě stahovali dolů ocelář US Steel a těžař zlata a mědi Freeport-McMoRan.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.