« Zpět

Wall Street silně klesala na silném objemu

| 2. listopadu 2011 - 11:37 | Zprávy | Podílové fondy

Americké akcie včera od úvodu silně propadaly a během jediného dne vymazaly zisky za předchozí 4 dny, když investorský optimismus ohledně řešení dluhové situace v Evropě vystřídaly obavy o vývoj tamtéž. Celkově S&P 500 (-2,5 %), Dow Jones (-2,2 %), Nasdaq (-1,9 %). 

Americké akcie včera od úvodu silně propadaly a během jediného dne vymazaly zisky za předchozí 4 dny, když investorský optimismus ohledně řešení dluhové situace v Evropě vystřídaly obavy o vývoj tamtéž. Celkově S&P 500 (-2,5 %), Dow Jones (-2,2 %), Nasdaq (-1,9 %). Indexy velkou část ztrát nabraly v posledních dvou hodinách obchodování, když řecký premiér Papandreu oznámil svůj záměr vyhlásit referendum o plánu na oddlužení jeho země.
Nejvíce propadaly banky, které odepsaly přes 4 %, a odvětví energetiky, které přišlo dokonce o 4,4 %. Energetice podkopla nohy klesající cena ropy, když poklesla pod 92 USD za barel WTI a také klesající cena uhlí. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat a podepsaly se na výsledku titulů jako Peabody Energy, Valero Energy, Consol Engergy a Alpha Natural Resources. Za finance ztrácely pojišťovny jako Lincoln National, či investiční banka Morgan Stanley.

Americké akcie včera od úvodu silně propadaly a během jediného dne vymazaly zisky za předchozí 4 dny, když investorský optimismus ohledně řešení dluhové situace v Evropě vystřídaly obavy o vývoj tamtéž. Celkově S&P 500 (-2,5 %), Dow Jones (-2,2 %), Nasdaq (-1,9 %). Indexy velkou část ztrát nabraly v posledních dvou hodinách obchodování, když řecký premiér Papandreu oznámil svůj záměr vyhlásit referendum o plánu na oddlužení jeho země. Nejvíce propadaly banky, které odepsaly přes 4 %, a odvětví energetiky, které přišlo dokonce o 4,4 %. Energetice podkopla nohy klesající cena ropy, když poklesla pod 92 USD za barel WTI a také klesající cena uhlí. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat a podepsaly se na výsledku titulů jako Peabody Energy, Valero Energy, Consol Engergy a Alpha Natural Resources. Za finance ztrácely pojišťovny jako Lincoln National, či investiční banka Morgan Stanley.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.