« Zpět

Titán mezi titány – zajištěný růstový fond od HSBC

| 3. října 2008 - 10:41 | Zprávy | Podílové fondy

Mezinárodní bankovní skupina HSBC dnes uvedla na trh již 31. vydání zajištěných růstových fondů. Navíc speciálně pro české investory připravila novinku - zajištěný růstový fond Titánů.

"Titán mezi titány, tak by se dal charakterizovat zajištěný růstový fond v českých korunách, který umožní investorům podílet se na zisku 50 největších společností světa. Při sestavování tohoto fondu jsme si kladli za cíl především bezpečnost a ochranu investic našich klientů s minimalizací rizik," říká Martin Fuchs, šéf investičních produktů HSBC Bank plc. Mezinárodní bankovní gigant má globální pokrytí a také dokonalý přístup k informacím. S ohledem na lokální znalost trhu v celosvětovém měřítku vybrala HSBC velmi pečlivě právě zmíněných 50 globálních titánů.
Investiční příležitost je navíc obohacena speciální nabídkou. Každý klient, který vloží finance do zajištěných fondů, má příležitost také investovat stejnou částku ve stejné měně do šestiměsíčního termínovaného vkladu s výhodným úročením ve výši 5 %. "Avšak tímto zdaleka nekončíme. Při investici 1 milionu korun splníte kvalifikační kritéria pro klienty HSBC Premier a můžete získat nepřeberné množství výhod tohoto exkluzivního balíčku služeb," dodává Martin Fuchs.
Zajištěné růstové fondy od HSBC jsou všeobecně známy pod názvem Foundation a jsou sestaveny tak, aby investor při splatnosti obdržel minimálně původně vloženou částku. Podmínkou je dodržení celého investičního období, jehož délka se liší podle typu fondu. V nové tranši bude k dispozici, vedle korunového fondu Titánů, Komoditní růstový fond v eurech a také růstový fond Blízkého východu v librách a v dolarech.
Prodejní období nové tranše zajištěných fondů je k dispozici od 1. října do 4. prosince 2008. Pro včasné investory má HSBC také připravené bonusové zvýhodnění. Zajištěné růstové fondy HSBC jsou dostupné ve 43 zemích světa.
O zajištěných fondech

Zajištění návratnosti investice na konci investičního období je dosaženo tím, že fond neinvestuje prostředky podílníků do akciových trhů, nýbrž do zajišťovacích finančních instrumentů. Riziko poklesu akciových trhů se tak přenáší na třetí stranu, která na oplátku získává podíl na výnosu podkladových aktiv. Zajištěné fondy nejsou garantovanou investicí, takže zajištění návratnosti vložených prostředků neplatí v případě, že by zmíněná třetí strana nesplnila své závazky. Vzhledem k tomu, že tito partneři mají bez výjimky rating AAA, je riziko neplnění závazku nízké.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.