« Zpět

Skupina Pioneer Investments přijala Zásady odpovědného investování OSN

| 2. dubna 2009 - 10:52 | Zprávy | Podílové fondy

Skupina Pioneer Investments oznamuje, že 27. března 2009 přijala Zásady odpovědného investování OSN, soubor šesti zásad správné praxe. Skupina se podpisem zavázala začlenit do procesů investiční analýzy a rozhodování například otázky týkající se ochrany životního prostředí nebo společenské odpovědnosti.


Zásady odpovědného investování OSN jsou definovány následovně:

Skupina začlení otázky ochrany životního prostředí, společenské odpovědnosti a řízení do procesů investiční analýzy a rozhodování

Skupina výše zmíněné otázky začlení do svých vlastnických zásad a praxe
Bude usilovat o zpřístupnění příslušných informací k otázkám ze strany subjektů, do nichž investuje
Skupina bude podporovat přijetí a implementaci Zásad v rámci celého investičního odvětví
V rámci implementace Zásad bude skupina spolupracovat na zvyšování efektivity svých procesů
Skupina bude podávat zprávy o své činnosti a o průběhu implementace Zásad

"Vítáme, že skupina Pioneer Investments přijala Zásady odpovědného investování, jimž se dostalo podpory i od OSN," uvádí výkonný ředitel Principles for Responsible Investment (PRI) James Gifford a dodává: "Skupina se tak připojuje k řadě subjektů uznávajících zásadní vliv zařazení hledisek ochrany životního prostředí, společenské odpovědnosti a podnikového řízení do procesu investičního rozhodování. Těšíme se na její aktivní účast a jsme si jisti, že napomůže rozšíření praxe v oblasti odpovědného investování v Itálii."
"Jsme si plně vědomi důležité úlohy, kterou jako správci aktiv zastáváme při dlouhodobé správě majetku osob, i potenciálně zásadního vlivu tohoto odvětví na otázky ochrany životního prostředí, společenské odpovědnosti a podnikového řízení," prohlásil Dario Frigerio, generální ředitel (CEO) skupiny Pioneer Investments. "Věříme, že odpovědné investování a správná podniková praxe zvýší transparentnost, odpovědnost a informovanost a pomůže posílit důvěru v trhy."
Více informací naleznete na http://www.unpri.org/principles

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.