« Zpět

Riziko Evropských dluhopisů nahoru, Wall Street dolů

| 24. listopadu 2011 - 10:55 | Zprávy | Podílové fondy

Americké akcie den před sváteční pauzou výrazně ztrácely a dostaly se až na nejnižší hodnoty od počátku říjnové rally. Všechny indexy ztrácely již šestý den v řadě a prohlubovaly své ztráty s tím, jak se prohlubovaly evropské problémy s nadměrným zadlužením několika států eurozóny. 

Americké akcie den před sváteční pauzou výrazně ztrácely a dostaly se až na nejnižší hodnoty od počátku říjnové rally. Všechny indexy ztrácely již šestý den v řadě a prohlubovaly své ztráty s tím, jak se prohlubovaly evropské problémy s nadměrným zadlužením několika států eurozóny. K negativnímu sentimentu ještě přidala data o horší průmyslové výrobě v Číně.
Celkově S&P 500 (-2,2 %), Dow Jones (-2,1 %), Nasdaq (-2,4 %). Kvůli silné provázanosti na evropské konkurenty ztrácely zejména americké banky. Jako sektor odepsaly 3,4 % a subindex financí ztratil 2,9 %. Hlavní zásluhu na tom měla tradičně Bank of America (5,19 USD, -3,35%), která svým výsledkem -4,3 % získala i titul propadlíka mezi blue chipy. Z jejích konkurentů ji pak následovaly Regions Financial či Suntrust a dvě pojišťovny: Genworth (5,42 USD, -4,75%) Financial a Metlife.

Americké akcie den před sváteční pauzou výrazně ztrácely a dostaly se až na nejnižší hodnoty od počátku říjnové rally. Všechny indexy ztrácely již šestý den v řadě a prohlubovaly své ztráty s tím, jak se prohlubovaly evropské problémy s nadměrným zadlužením několika států eurozóny. K negativnímu sentimentu ještě přidala data o horší průmyslové výrobě v Číně. Celkově S&P 500 (-2,2 %), Dow Jones (-2,1 %), Nasdaq (-2,4 %). Kvůli silné provázanosti na evropské konkurenty ztrácely zejména americké banky. Jako sektor odepsaly 3,4 % a subindex financí ztratil 2,9 %. Hlavní zásluhu na tom měla tradičně Bank of America (5,19 USD, -3,35%), která svým výsledkem -4,3 % získala i titul propadlíka mezi blue chipy. Z jejích konkurentů ji pak následovaly Regions Financial či Suntrust a dvě pojišťovny: Genworth (5,42 USD, -4,75%) Financial a Metlife.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.