« Zpět

Rakouský regulátor opět prodloužil zákaz naked-shortů na Erste Bank, VIG a dalších titulech

| 23. listopadu 2011 - 10:54 | Zprávy | Podílové fondy

Rakouský regulátor finančních trhů Finanzmarktaufsichtsbehörde (FMA), který dohlíží na vídeňskou burzu, dnes opět prodloužil zákaz naked-short sellingu na čtyři významné tituly do 31. května 2012 z doposud platného zákazu do 30. listopadu letošního roku. 

Rakouský regulátor finančních trhů Finanzmarktaufsichtsbehörde (FMA), který dohlíží na vídeňskou burzu, dnes opět prodloužil zákaz naked-short sellingu na čtyři významné tituly do 31. května 2012 z doposud platného zákazu do 30. listopadu letošního roku. Zákaz naked-short sellingu se vztahuje na dva nejvýznamnější rakouské tituly, kterými jsou bankovní skupina Erste (302 CZK, -1,63%) Group a banka Raiffeisen International Bank-Holding AG.
Dále potom platí pro dva tituly z pojišťovacího sektoru - pojišťovnu Vienna Insurance Group (670 CZK, -0,98%) a pojišťovnu Uniqa Versicherungen AG – které jsou dvojicí největších pojišťoven v zemi. Při naked-short selling prodejce nejprve učiní nabídku na prodej akcií, aniž by je vlastnil (nejprve si je vypůjčil). Pokud dojde k realizaci transakce, má stanovenou dobu na obstarání akcií a jejich dodání kupující straně (při poklesu ceny je nakoupí levněji a vrátí).

Rakouský regulátor finančních trhů Finanzmarktaufsichtsbehörde (FMA), který dohlíží na vídeňskou burzu, dnes opět prodloužil zákaz naked-short sellingu na čtyři významné tituly do 31. května 2012 z doposud platného zákazu do 30. listopadu letošního roku. Zákaz naked-short sellingu se vztahuje na dva nejvýznamnější rakouské tituly, kterými jsou bankovní skupina Erste (302 CZK, -1,63%) Group a banka Raiffeisen International Bank-Holding AG. Dále potom platí pro dva tituly z pojišťovacího sektoru - pojišťovnu Vienna Insurance Group (670 CZK, -0,98%) a pojišťovnu Uniqa Versicherungen AG – které jsou dvojicí největších pojišťoven v zemi. Při naked-short selling prodejce nejprve učiní nabídku na prodej akcií, aniž by je vlastnil (nejprve si je vypůjčil). Pokud dojde k realizaci transakce, má stanovenou dobu na obstarání akcií a jejich dodání kupující straně (při poklesu ceny je nakoupí levněji a vrátí).

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.