« Zpět

PROSPERiTA upravuje statut podílového fondu

| 27. června 2008 - 10:56 | Zprávy | Podílové fondy

Česká národní banka schválila s platností od 1. července 2008 nové znění statutu podílového fondu PROSPERiTA ? OPF globální v části, která upravuje vydávání a odkup podílových listů. Rozhodný den byl stanoven na pondělí.


 
Výpočet kurzu a ocenění majetku fondu zůstává nezměněn, a to vždy jednou za týden ke středě 24.00 hodin. Aktuální kurz bude zveřejňován nejpozději každý pátek na internetových stránkách společnosti.

?Změnou rozhodného dne na pondělí reagujeme mimo jiné na vysokou volatilitu finančních trhů, kdy investor tak bude mít možnost vyhodnotit si vývoj investic z uplynulého týdne,? říká generální ředitel PROSPERITA investiční společnost, a.s. ing. Miroslav Kurka.

Investiční společnost PROSPERiTA je významnou součástí finanční skupiny PROSPERiTA, majetkově ovládané otcem a synem Kurkovými. Holding PROSPERITA disponuje aktivy v hodnotě přesahující 5 miliard korun, které zahrnují majetkové účasti ve více než třech desítkách firem. K nejvýznamnějším patří České vinařské závody, a.s., VINIUM, a.s., ALMET, a.s., ENERGOAQUA, a.s., KDYNIUM a.s., brněnské společnosti KAROSERIA, a.s., MATE, a.s., S.P.M.B., a.s. a další.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.