« Zpět

Odraz od dvoutýdenního minima, evropské banky +1,5 %; Telefonica SA zklamala investory

| 16. prosince 2011 - 11:38 | Zprávy | Podílové fondy

Panevropský index Stoxx 600 dnes odráží od vyrovnaného minima z 29. listopadu. Na to klesnul poté, co investory zklamalo, že americký Fed nenaplánoval žádné další stimulační akce. Španělsko upsalo již podruhé v tomto týdnu úspěšně své dluhopisy, dokonce ve větším, než plánovaném objemu. 

Panevropský index Stoxx 600 dnes odráží od vyrovnaného minima z 29. listopadu. Na to klesnul poté, co investory zklamalo, že americký Fed nenaplánoval žádné další stimulační akce. Španělsko upsalo již podruhé v tomto týdnu úspěšně své dluhopisy, dokonce ve větším, než plánovaném objemu. Také eurodolar bojuje s hranicí 1,3 EUR/USD, která je nejnižší od začátku tohoto roku.
Futures na americké trhy zatím indikují jejich open se ziskem 0,6 %. Nejsilnějším sektorem jsou poprvé v tomto týdnu banky. Jejich průměrný zisk je 1,5 %. V čele sektoru se nyní pohybují akcie Commerzbank (1,3 EUR, 5,78%) a Intesa Sanpaolo s více, než 3,5% ziskem. I pojišťovnám se daří růst. Old Mutual, třetí největší pojistitel z Velké Británie roste bezmála o 10 %. Důvodem je oznámení, že se firma chystá odprodat své skandinávské aktivity, mimo finských, konkurenční Skandia Liv. Celý telekomunikační sektor dnes zaostává, s růstem o pouhých 0,3 %. Brzdí ho totiž propad na španělské Telefonica (371,5 CZK, -0,64%) SA.

Panevropský index Stoxx 600 dnes odráží od vyrovnaného minima z 29. listopadu. Na to klesnul poté, co investory zklamalo, že americký Fed nenaplánoval žádné další stimulační akce. Španělsko upsalo již podruhé v tomto týdnu úspěšně své dluhopisy, dokonce ve větším, než plánovaném objemu. Také eurodolar bojuje s hranicí 1,3 EUR/USD, která je nejnižší od začátku tohoto roku. Futures na americké trhy zatím indikují jejich open se ziskem 0,6 %. Nejsilnějším sektorem jsou poprvé v tomto týdnu banky. Jejich průměrný zisk je 1,5 %. V čele sektoru se nyní pohybují akcie Commerzbank (1,3 EUR, 5,78%) a Intesa Sanpaolo s více, než 3,5% ziskem. I pojišťovnám se daří růst. Old Mutual, třetí největší pojistitel z Velké Británie roste bezmála o 10 %. Důvodem je oznámení, že se firma chystá odprodat své skandinávské aktivity, mimo finských, konkurenční Skandia Liv. Celý telekomunikační sektor dnes zaostává, s růstem o pouhých 0,3 %. Brzdí ho totiž propad na španělské Telefonica (371,5 CZK, -0,64%) SA.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.