« Zpět

Největší správce majetku očekává až 20 % růst zájmu o své služby

| 2. dubna 2007 - 19:01 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB Asset Management (?ČSOB AM?) jako největší správce majetku investovaného v podílových či penzijních fondech, na individuálních účtech či v životním pojištění očekává, že se objem prostředků v jeho správě letos opět výrazně zvýší, a to až o 20 procent.

Na konci roku 2006 dosáhl rozsah majetku, který společnost pro občany, firmy a finanční instituce zhodnocuje, více než 135 miliard Kč a meziročně poskočil o 18 %. Tržní podíl ČSOB AM dosahuje podle údajů profesních asociací 22 %. Správa aktiv v takovém rozměru, jaký nám občané svěřili, dělá v kontextu České republiky z naší práce veřejnou službu.
Počet lidí, kteří do Skupiny ČSOB přicházejí odjinud právě za dobrou příležitostí ke zhodnocování úspor roste každoročně o třetinu. Aktuálně je to už 50 tisíc lidí. Poměr peněz, které ve Skupině ČSOB investovali lidé do fondů oproti depozitům držených na účtech vzrostl za poslední dva roky z 35 % na 60 %. ?Dlouhodobé úspory, nadační jmění a investice v penzijních systémech, o něž pečujeme, narostly do té míry, že učinily z ČSOB lídra trhu. Odpovědnost za nynější i budoucí stabilitu tohoto majetku obyvatel České republiky pokládáme za veřejnou službu. Na ní do značné míry závisí životní úroveň generace, jež je dnes v produktivním věku, řekl Josef Beneš, generální ředitel ČSOB AM.
V oblasti zajištěných fondů letos ČSOB zvýší počet uváděných fondů téměř o polovinu, na sedmdesát. ?Chystáme také nový fond s automatickou změnou investičního portfolia v průběhu věku investora,? uvedl generální ředitel ČSOB AM Josef Beneš. Bankéři ČSOB předpokládají, že nedávný pokles akcií se do celoročního zhodnocení příliš nepromítne. Instituce i běžní občané tak budou moci dále těžit z příznivého vývoje především akciových trhů. ?Dlouhodobě jen investování, jako způsob hospodaření s úsporami, může současné generaci v produktivním věku pomoci udržet si životní úroveň také ve stáří. Stát ani nikdo jiný nám zřejmě lepší garanci neposkytne,? dodal Josef Beneš.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.