« Zpět

Největší akciové fondy ztratily tři miliardy

| 26. září 2008 - 10:28 | Zprávy | Podílové fondy

České akciové fondy dál doplácejí na finanční krizi na světových trzích. Jen za poslední měsíc pět největších fondů, které v Česku investují do akcií, přišlo dohromady o víc než tři miliardy korun. Celkem v nich teď mají Češi uloženo 21 miliard korun.Na krizi nejvíce doplácí fond Sporotrend České spořitelny.

České akciové fondy dál doplácejí na finanční krizi na světových trzích. Jen za poslední měsíc pět největších fondů, které v Česku investují do akcií, přišlo dohromady o víc než tři miliardy korun. Celkem v nich teď mají Češi uloženo 21 miliard korun.
Na krizi nejvíce doplácí fond Sporotrend České spořitelny. Ten ztratil za měsíc skoro třicet procent. Poslední dva týdny, kdy krize vyvrcholila, byly však pro fondy nakupující akcie už o něco lepší. Za to může prudký růst cen akcií z minulého pátku způsobený zprávami o záchranném plánu americké vlády.
" Konkrétně náš akciový fond dosáhl k 23. září týdenního zhodnocení 4,5 procenta," říká Ondřej Matuška ze společnosti Conseq.
Přesně opačným vývojem než akciové si v uplynulém týdnu prošly dluhopisové fondy. V omezené míře rostly při propadech AIG a Lehman Brothers. V pátek tomu bylo naopak.

Ztráty některých akciových fondů se za poslední měsíc přiblížily třiceti procentům.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.