« Zpět

LBBW rozšiřuje nabídku služeb

| 14. července 2009 - 11:40 | Zprávy | Podílové fondy

Pro své klienty, investory, rozšiřuje banka LBBW Bank svou nabídku investičních služeb a umožňuje jim nyní také takzvané krátké prodeje (short sales) neboli možnost spekulovat na pokles ceny cenného papíru.
LBBW Bank nově nabízí svým klientům možnost krátkých prodejů...

Pro své klienty, investory, rozšiřuje banka LBBW Bank svou nabídku investičních služeb a umožňuje jim nyní také takzvané
 
) neboli možnost spekulovat na pokles ceny cenného papíru.
LBBW Bank nově nabízí svým klientům možnost krátkých prodejů

"Tímto produktem jsme chtěli flexibilně reagovat na poptávku ze strany našich klientů. V současné chvíli i přes nejasné vyhlídky ekonomik zaznamenáváme růst akciových indexů a ačkoliv nečekám dramatický propad akciových trhů, stále se dají očekávat silné výkyvy, a ty mohou nyní využívat i naši klienti," popisuje důvody zavádění krátkého prodeje Petr Pokorný, ředitel oddělení Securities Trading, LBBW Bank.
Principem krátkého prodeje či krátké pozice (short sale) je prodat cenný papír za momentální cenu v očekávání zpětného nákupu cenného papíru v budoucnosti za cenu nižší. Klient spekuluje na pokles ceny tohoto investičního instrumentu a profituje z něho. Aby mohl krátký prodej uskutečnit, půjčí si klient cenný papír od jiného investora, který daný cenný papír vlastní. Během období výpůjčky cenného papíru musí půjčovateli platit všechny výnosy, které jsou s cenným papírem spojeny (dividendy, kupóny apod.). Rozdíl cen v době prodeje třetí straně a v době zpětného nákupu je základem zisku nebo ztráty klienta.
Základní podmínky krátkého prodeje u LBBW Bank:
•maximální délka operace je 10 pracovních dní
•počáteční jištění je 30% z objemu obchodu krátkého prodeje (pouze hotovost)
Podmínky pro zprostředkování krátkého prodeje LBBW Bank:
•běžný účet vedený u LBBW Bank
•investiční účet vedený u LBBW Bank (je poskytnut zdarma)
•uzavření Komisionářské smlouvy (zdarma)
Modelový příklad:
Klient spekuluje na krátkodobý pokles akcií společnosti XY. Z důvodu negativního vývoje sektoru, ve kterém firma XY působí, se klient rozhodne prodat 1 000 ks akcií této společnosti za cenu 846,- Kč za jednu akcii. Po poklesu ceny akcie se rozhodne nakoupit zpět prodané akcie za cenu 723,- Kč za jednu akcii. Hrubý zisk klienta činí 123 000,- Kč.
Počet kusů: 1 000 ks
Prodejní cena k 25.6.2009: 846,- Kč
Nákupní cena k 27.6.2009: 723,- Kč
Zhodnocení: 123 000,- Kč (14,53 %)

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.