« Zpět

ING International (II) Český fond peněžního trhu nedržel a nedrží dluhopisy Lehman Brothers

| 7. října 2008 - 10:36 | Zprávy | Podílové fondy

Fond ING International (II) Český fond peněžního trhu nedržel a nedrží obligace nebo jiné cenné papíry banky Lehman Brothers, jak v minulých dnech nesprávně uvedla některá média. Jedná se o  hrubou chybu ze strany novinářů, kdy byla skupina ING nesprávně spojována s problémy na finančním trhu.

Fond ING International (II) Český fond peněžního trhu nedržel a nedrží obligace nebo jiné cenné papíry banky Lehman Brothers, jak v minulých dnech nesprávně uvedla některá média.

Tento výrazně konzervativní fond rovněž nikdy během své více než 10-ti leté minulosti neinvestoval do žádného cenného papíru, kde by vlivem událostí na finančních trzích došlo k trvalému znehodnocení investice. Výkonnost a ocenění jednotlivých investic ve fondu věrně odráží aktuální dění na finančních trzích. "Společnost ING důsledně dbá na to, aby hodnota aktiv fondu byla vždy oceňována kurzem, který je reprezentativní pro stanovení tržní hodnoty a odpovídá předpokládané prodejní ceně cenného papíru," řekl Jozef Sinčák, ředitel a předseda představenstva ING Investment Management (C.R.), a.s.

"Rád bych zdůraznil, že fond nedržel a nedrží dluhopisy vydané společností Lehman Brothers a že ve fondu nedošlo ke kreditní události, která by znamenala trvalé znehodnocení některé z pozic. Od poloviny září nedošlo k výraznějším změnám ve struktuře portfolia," uvedl Petr Podolka, CFA, senior portfolio manažer fondu ING Int. (II) Český fond peněžního trhu.

Jedná se v krátkém čase o druhou hrubou chybu ze strany novinářů, kdy je skupina ING nesprávně spojována s problémy na finančním trhu. ING Group je holandská finanční instituce, která působí na trhu přes 150 let a aktuální krize v USA se ING dotkla jen minimálně.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.