« Zpět

Generali nabízí pojištění s investicí do Zelené energie

| 30. září 2009 - 10:58 | Zprávy | Podílové fondy

Počínaje 1. říjnem 2009 otevírá pojišťovna Generali první kapitolu strukturovaných investic v rámci osvědčeného produktu Future. Tváří této akční nabídky je investice do alternativní Zelené energie, tedy opce na akcie firem, které se pohybují v oblasti hospodářských sektorů šetrných vůči životnímu prostředí. 

Počínaje 1. říjnem 2009 otevírá pojišťovna Generali první kapitolu strukturovaných investic v rámci osvědčeného produktu Future. Tváří této akční nabídky je investice do alternativní Zelené energie, tedy opce na akcie firem, které se pohybují v oblasti hospodářských sektorů šetrných vůči životnímu prostředí. Páteří produktu, která zabezpečí garanci plnění při dožití, je podkladový dluhopis emitovaný společností Österreichische Volksbanken-AG. Díky tomuto mixu je Generali schopna klientům nabídnout garanci zhodnocení ve výši 115 % hodnoty fondu, tzn. jednorázového vkladu pojistného za 5 let. A navíc možnost reálně dosažitelného nadvýnosu v hodnotě 4 % p.a.
Svou konstrukcí je produkt Future Zelená energie ojedinělý na pojistném trhu, vlastní obsah vychází z jednorázového investičního životního pojištění s minimálním rizikem pojištění smrti (2 000 Kč), tzn. bez jakéhokoli posuzování zdravotního stavu. Produkt umožňuje i čerpání finančních prostředků v průběhu trvání smlouvy formou částečných odkupů, a to za aktuální hodnotu fondu. V dalším období plánuje Generali připravit obdobné „tranše“ zaměřené na etické investice do obnovitelných zdrojů energie, kde se očekává do budoucna vysoký potenciál růstu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.