« Zpět

Evropské burzy končí obchodování v plusu, tahounem banky a pojišťovny. Britská Old Mutual +11 %

| 16. prosince 2011 - 11:38 | Zprávy | Podílové fondy

Evropské akciové trhy dnes zkorigovaly včerejší výprodeje a zakončily dnešní obchodování v zelených číslech. Pozitivně na investory zapůsobily zprávy o aukci španělských dluhopisů, kde upsaný objem ve výši 6,03 mld. eur výrazně překonal původně stanovený cíl 3,5 mld. eur. 

Evropské akciové trhy dnes zkorigovaly včerejší výprodeje a zakončily dnešní obchodování v zelených číslech. Pozitivně na investory zapůsobily zprávy o aukci španělských dluhopisů, kde upsaný objem ve výši 6,03 mld. eur výrazně překonal původně stanovený cíl 3,5 mld. eur. Překvapivé zprávy přišly i ze Spojených států, konkrétně dnes odpoledne zveřejněná sada makrodat, kde především počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti zaznamenal nejnižší číslo od května 2008.
Výrazně v prosinci vzrostl i index podnikatelské nálady ve státě New York. Na zprávy reagovaly růstem všechny hlavní indexy, stejně jako eurodolar, který se v závěru obchodování pohyboval na hladině 1,302. Největší zisky si dnes připsaly akcie bank a pojišťoven, když akcie pojišťoven v průměru zpevnily o 2,3 %. Výrazný zisk si připsala především britská Old Mutual, která po zprávách, že prodá svá skandinávská aktiva, zpevnila o 11,4 %.

Evropské akciové trhy dnes zkorigovaly včerejší výprodeje a zakončily dnešní obchodování v zelených číslech. Pozitivně na investory zapůsobily zprávy o aukci španělských dluhopisů, kde upsaný objem ve výši 6,03 mld. eur výrazně překonal původně stanovený cíl 3,5 mld. eur. Překvapivé zprávy přišly i ze Spojených států, konkrétně dnes odpoledne zveřejněná sada makrodat, kde především počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti zaznamenal nejnižší číslo od května 2008. Výrazně v prosinci vzrostl i index podnikatelské nálady ve státě New York. Na zprávy reagovaly růstem všechny hlavní indexy, stejně jako eurodolar, který se v závěru obchodování pohyboval na hladině 1,302. Největší zisky si dnes připsaly akcie bank a pojišťoven, když akcie pojišťoven v průměru zpevnily o 2,3 %. Výrazný zisk si připsala především britská Old Mutual, která po zprávách, že prodá svá skandinávská aktiva, zpevnila o 11,4 %.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.