« Zpět

Dva nové zajištěné fondy ČSOB

| 17. června 2004 - 7:08 | Zprávy | Podílové fondy

V nabídce ČSOB se objevily dva nové zajištěné fondy ? ČSOB Světový Click+ 11 a ČSOB Reverzní Click 2. Oba poskytují zajímavé možnosti zhodnocení.

ČSOB Světový Click 11 je dalším pokračováním řady korunových fondů a nabízí zhodnocení v rozmezí 8% až 40%. Ročně si tak investor může přijít až na 6,38%.
ČSOB Reverzní Click 2 je mladším sourozencem zajímavého typu fondu, který si získal investory obrácenou logikou výpočtu výnosu. Fond totiž na počátku vychází z maximálního zhodnocení a při negativním vývoji trhu se procentní body odečítají. U ČSOB Reverzního Clicku 2 je pásmo možného výnosu širší. Na jedné straně je u tohoto fondu zajištěna návratnost vložené investice bez příslibu navýšení o minimální výnos, na straně maxima však nabízí až 55% výnosu za dobu trvání, což představuje v ročním vyjádření 15,15%. Doba jeho trvání je tři roky, zatímco ČSOB Světový Click+ 11 trvá obvyklých pět let a čtyři měsíce. Stejně jako u jiných korunových fondů jsou i výnosy obou těchto fondů chráněny proti nepříznivému pohybu koruny vůči cizím měnám. V průběhu zvýhodněného upisovacího období, které potrvá do 16. července, je vstupní poplatek snížen na 2 procenta.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.