« Zpět

ČSOB otevřela nový, zcela zajištěný fond s vysokým výnosem

| 14. ledna 2004 - 16:37 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB otevřela koncepčně zcela nový korunový fond Světový Strom 1. Kromě tradiční garance stoprocentní návratnosti vložených prostředků tento fond umožňuje během doby svého trvání realizaci výnosu v hrubé výši až 51,43 procenta.

ČSOB Světový Strom 1 je koncepčně zcela nový korunový fond, který kromě tradiční garance stoprocentní návratnosti vložených prostředků umožňuje během doby svého trvání realizaci výnosu v hrubé výši až 51,43%.
Zájem o tento typ fondu se projevil už první den upisování, kdy investoři vložili do "Stromu" celých 6 280 000 Kč. Upisovací období, kdy je možné do fondu vstoupit se zvýhodněným vstupním poplatkem 2 %, potrvá do 27. února.
Výnos u ČSOB Světového Stromu 1 se odvíjí od vývoje hodnoty 20 vybraných akcií, kdy se průběžně tzv. zaklikává a následně sčítá v pěti na sebe navazujících investičních mezidobích. Klik za 1. období je stanoven na 3,9 % a pokud žádná z akcií nepoklesne pod 85 % své výchozí hodnoty, vynásobí se klik v dalším období koeficientem 1,5. V případě, že některá z akcií klesne pod 85 % své výchozí hodnoty, vydělí se naopak klik za předcházející období koeficientem 1,5. Akcie s nejhorším zhodnocením se následně z koše vyloučí.
Fond ČSOB Světový Strom 1 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.