« Zpět

ČSOB nabízí zajištěný fond s pohyblivou dobou splatnosti

| 8. srpna 2008 - 10:47 | Zprávy | Podílové fondy

Také ve druhém prázdninovém měsíci ČSOB rozšiřuje svou nabídku zajištěných fondů. Zájem je očekáván zejména o fond ČSOB Světový jumper 3, jehož splatnost se může při dobrém vývoji trhu zkrátit z pěti až na dva roky. Fond tak může svým majitelům přinést velice zajímavý výnos v krátkém období.Pohyblivou splatnost zajištěných fondů na českém trhu nabízí jen ČSOB.

Také ve druhém prázdninovém měsíci ČSOB rozšiřuje svou nabídku zajištěných fondů. Zájem je očekáván zejména o fond ČSOB Světový jumper 3, jehož splatnost se může při dobrém vývoji trhu zkrátit z pěti až na dva roky. Fond tak může svým majitelům přinést velice zajímavý výnos v krátkém období. Pohyblivou splatnost zajištěných fondů na českém trhu nabízí jen ČSOB.

V případě, že akcie vzrostou o více než 10 % na konci druhého roku, fond bude předčasně ukončen a jeho majitel získá výnos 15 %. Možnost předčasného ukončení se nabízí také na konci třetího a čtvrtého roku.

„Akcie jsou nyní velmi levné. A díky očekávanému prudkému nárůstu se dá předpokládat, že fond skončí již po dvou letech. uvedl generální ředitel ČSOB Investiční společnosti Jan Barta.

Atraktivní maximální výnos může zajistit fond ČSOB Světového růstu + 20, který je splatný po čtyřech letech. Svým majitelům zajišťuje fond minimálně 4% výnos, tedy 1 % každý rok. Pokud však bude dobrá situace na trhu, roční výnos může, podle historické výkonnosti, dosáhnout téměř 19 %.

Během srpna je možné investovat své prostředky a zároveň se pojistit proti invaliditě a úmrtí prostřednictvím Maximal Investu - ČSOB Sponzoři sportu 1. Fond je zaměřený na akcie předních sponzorů vrcholných sportovních podniků. Sportovní akce vždy přinášejí vysoké zisky výrobcům, obchodníkům i investorům. Akce typu olympijských her postaví značku sponzora do centra pozornosti více než miliardy potenciálních zákazníků. V případě Číny vytvoří nejspíše nová odvětví (turistika), upevní postavení Beijingu jako přední asijské metropole, podpoří např. sektory IT, automobilismus. Klienti ocení, že MI - ČSOB Sponzoři sportu 1 nabízí neomezenou výši maximálního výnosu.

Všechny uvedené fondy nabízí ČSOB na svých pobočkách až do 29. srpna. Na investici do běžných zajištěných fondů stačí 5 tisíc korun. Do zajištěného fondu Maximal Invest - ČSOB Sponzoři sportu 1 s pojistnou ochranou je možné vstoupit s minimálním vkladem 30 tisíc korun. Zajištěné fondy ČSOB jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založeny v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. ČSOB na český trh uvedla již více než 200 zajištěných fondů. Fond je možné odprodat za aktuální hodnotu aktiv před uplynutím splatnosti.

Oficiální sdělení: V souladu s platnými právními předpisy upozorňujeme, že hodnota investice a příjem z ní mohou v průběhu investičního období kolísat, a to i pod svoji výchozí hodnotu. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno pouze při splatnosti fondu. Výkonnost v minulosti, popř. očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem budoucích výnosů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.