« Zpět

ČSOB nabízí pod stromeček nové zajištěné fondy - 3,1 % fixní roční výnos spolu s životním pojištěním

| 9. prosince 2009 - 10:07 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB připravila pro investory do zajištěných fondů lákavý dárek pod stromeček. Od začátku prosince si mohou rozbalit balíček tří nových zajištěných fondů se zajímavým výnosem. Atraktivní investicí může být zejména fond Maximal Invest – ČSOB Prémium 7, který kromě zhodnocení peněz s fixním výnosem 3,1 % p.a. nabízí také životní pojištění. Součástí nabídky jsou i fondy ČSOB Fixovaný click 9 a ČSOB Kvalitní akcie 1, u kterého klienti mohou například ovlivnit růst podkladových akcií i svým nákupním chováním.


"Klienti mají zájem o jistotu v podobě jasného a předem známého výnosu i chtějí zajímavé zhodnocení. Z naší nabídky si může vybrat opravdu každý drobný investor ten pro něj nejzajímavější produkt. Pokud chce životní pojištění a fixní výnos, máme pro něj v nabídce tzv. prémiový Maximal Invest. Pokud má zájem o investice do kvalitních akcií, kde není předem dané maximum výnosu, doporučíme mu příhodně pojmenovaný fond ČSOB Kvalitní akcie 1," uvedl ředitel ČSOB Investiční společnosti Jan Barta.
Vybrat a porovnat vhodný podílové fondy si můžete zde.
Maximal Invest – ČSOB Prémium 7 nabízí nejen možnost zhodnocení peněz s výnosem 3,1 %, ale také životní pojištění. Doba trvání fondu je 5 let a 1 měsíc. Fond kromě bezplatného životního pojištění umožňuje také zvolit i takzvanou obmyšlenou osobu. Je tedy možností pro ty, kdo chtějí zajisti lepší budoucnost svým dětem nebo vnoučatům a investici se na ně rozhodne převést.
Výhodnou investicí může být i fond ČSOB Kvalitní akcie 1 s neomezeným výnosem. Doba splatnosti je 5 let a 5 měsíců. S trochou nadsázky lze říct, že spotřebitelé mohou přímo přispět k růstu jeho podkladových akcií. Pokud tak klient například nakoupí zboží v obchodních domech Tesco, po nákupech zajde k McDonaldovi a večer si dá u televize čokoládu (Nestlé) a šálek čaje (Unilever), pak všechny své peníze utratí u firem, do kterých investuje tento zajištěný fond. Kromě toho se investor nemusí bát, že o své peníze přijde, ochrana vkladu je zaručena.
Posledním fondem z vánočního balíčku je ČSOB Fixovaný Click 9. Investiční období tohoto fondu trvá 3 a půl roku a je rozděleno na tři mezidobí. První dvě trvají po jednom roce, poslední je o půl roku delší. V prvním období fond připíše fixní výnos ve výši 3,5 %. Ve druhém a ve třetím období je výnos dán průměrným výnosem akcií oproti jejich počáteční hodnotě. Minimální připsaný výnos za poslední dvě mezidobí je 0,5 %. Celkový maximální výnos tak může v případě pozitivního vývoje trhů dosáhnout 4,5 - 15,5 %.
Zajištěné fondy ČSOB představují ideální řešení především pro konzervativní investory, kteří požadují především bezpečnost svých investic. Tyto fondy zaručují, že klient nepřijde o vložené peníze, ale navíc nabízejí zajímavé výnosy. V kontextu aktuálního ekonomického vývoje tak patří mezi nejatraktivnější bankovní nabídky. Letos neúspěšnější zajištěný fond ČSOB Evropský lookback 1 připsal od svého vzniku (tedy za rok a dva měsíce) svým majitelům výnos 15,2 %.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.