« Zpět

ČSOB fondy nabízejí v dubnu širokou paletu výnosových možností a tradiční zajištění

| 8. dubna 2010 - 10:02 | Zprávy | Podílové fondy

ČSOB přichystala pro svoje klienty v dubnu další zajímavou nabídku zajištěných a akciových fondů. Na své si v dubnu přijdou jak konzervativní klienti, kteří ocení dvojí jištění v Optimum Fund ČSOB Double safety 2, tak zkušení investoři hledající výnosové možnosti akciových strategií. Takový je Horizon ČSOB Jumper plus 1, fond s výhodnou konstrukcí, umožňující za určitých podmínek velmi zajímavý výnos. V dubnu ČSOB vydává také oblíbený Maximal Invest spojující zajištěný fond s životním pojištěním.


„Široká paleta dubnových fondů má potenciál oslovit více investorských skupin. Jsou tu zajištěné fondy připravené pro konzervativní investory, ale i jeden akciový fond nabízející, za určitých okolností, pravděpodobný potenciál ročního výnosu až 10 %. Na své si přijdou i klienti hledající produkt, který ochrání nejen jejich finance, ale i je samotné. Maximal Invest je vyhledávaný a populární z důvodu zajímavé kombinace zajištěného fondu a životního pojištění,“ řekl Pavel Kratochvíl, výkonný manažer segmentu spoření a investice ČSOB.
Global Partners ČSOB Click s pamětí 1:
Fond ocení klienti, kteří jsou přesvědčeni, že trhy mají před sebou dlouhodobý růst, ale očekávají, že mu bude předcházet kratší či delší kolísání. Proto jim fond v prvním období připíše fixní výnos ve výši 3 %. Další výnos je ovlivněn vývojem 30 akcíí v koši, kdy každá akcie s pozitivním výnosem přispívá 8 % a akcie s negativním vývojem přispěje svojí skutečnou výkonností. Investiční období trvá 4 roky a 7 měsíců. Výnos tohoto fondu může za tuto dobu dosáhnout až 27 %. Klienty jistě zaujme, že fond od třetího roku připisuje v obdobích, na něž je doba investice rozdělena, minimálně stejný výnos jako v období předcházejícím. Výnos je podle platné právní úpravy po šesti měsících osvobozen od daně z příjmu fyzických osob.
Optimum Fund ČSOB Double safety 2:
Fond je konstruován pro klienty, kteří pociťují potřebu vyššího výnosu a současně se silně obávají ztráty. Pro ně je ve struktuře fondu uplatněn princip vyššího jištění. V konstrukci fondu se uplatňuje metoda klik (click), na jejímž základě jsou ve dvou investičních obdobích (6 měsíců, 5 let) klientům fixovány výnosy. Dále používá metodu lookback, která klientům umožní větší objem výnosu a vyšší podíl na něm.
Maximal Invest ČSOB Premium 9:
Doba splatnosti tohoto kombinovaného produktu (pojištění a investice) je 5 let a 1 měsíc s fixním výnosem 3 % za rok. Na konci tohoto období klient dostane zpět investici s výnosem 16,22 %. Fond zajisté uvítají klienti starší 55 let, kteří mohou na daňových odpočtech ušetřit až 10 800 korun. Další výhodou je velmi široká užitnost fondu (dědictví, darování mimo rodinu, daňové výhody atp.)
Horizon ČSOB Jumper plus 1:
Akciový fond s podmíněným zajištěním vychází vstříc jak klientům, kteří používají EUR jako referenční měnu, tak také klientům, kteří plánují tvorbu strategické životní rezervy (doplněk penze) v EUR. Hodí se zejména pro zkušenější investory střední generace. Výnos je vázán na chování akciového indexu DJ Eurostoxx. Jsou-li dodrženy určité podmínky, dává klientovi, kromě jiných výhod, pravděpodobný potenciál ročního výnosu 10 %. Investor se těší jistotě ochrany investice, pokud je pokles podkladového indexu menší než 50 % pod počáteční hodnotou. V případě poklesu vyššího než 50% , investice zajištěna není. Fond nemá pevně určenu dobu splatnosti a může být uzavřen už za rok v případě dosažení cílovaného výnosu.
Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.