« Zpět

ČP Invest spravuje svým klientům více než 10 miliard korun

| 20. srpna 2010 - 9:52 | Zprávy | Podílové fondy

Hodnota majetku pod správou v podílových fondech investiční společnosti ČP INVEST a Generali PPF Invest plc překročila hranici 10 miliard Kč. Přes 4,5 mld. Kč je umístěno v akciových fondech. Za prvních sedm měsíců letošního roku svěřili klienti do podílových fondů. ČP INVEST a Generali PPF Invest plc v čistých prodejích přes 1,17 miliardy Kč nových investic. Společnostem Generali PPF Asset Management a ČP INVEST, které jsou součástí stejné vlastnické skupiny, ve druhém čtvrtletí vzrostl objem spravovaného majetku na více než 190 miliard korun. Zůstávají tak největším správcem aktiv v ČR.


Svou velikostí je vlajkovou lodí mezi fondy ČP INVEST dlouhodobě Fond korporátních dluhopisů, který potvrdil své kvality i v letošním ročníku soutěže Zlatá koruna, kdy jej odborná porota ocenila STŘÍBRNOU KORUNOU. Aktuálně je v něm umístěno přes 1,9 mld. Kč. Fond peněžního trhu, který je pro klienty ve velké míře přestupnou stanicí pro postupné rozinvestování finančních prostředků do dalších produktů, v současné chvíli disponuje majetkem přes 1,4 mld. Kč. Z akciových fondů pak investoři preferují Fond globálních značek (1,2 mld. Kč) zaměřený na světově proslulé firmy hodnotných jmen a Fond ropy a energetiky (1,03 mld. Kč) specializující se na ropné odvětví. V eurových fondech Generali PPF Invest, které byly na trh uvedeny na počátku března a pro které je ČP INVEST výhradním distributorem, je zainvestováno přes 500 mil. Kč.
Vyberte si podílový fond zde
„K tomuto výsledku nám, vedle dlouhodobě nastavené obchodní strategii zaměřené na produkty pravidelného investování, pomohl i úspěšný prodej fondů v letošním roce. Za prvních sedm měsíců klienti do výše uvedených fondů investovali více než 1,17 miliardy Kč,“ komentuje vývoj obchodní ředitel ČP INVEST Martin Pšaidl. „Věříme, že k dalšímu růstu nám pomohou nové produkty, které připravujeme, a rovněž plánované rozšíření naší distribuční sítě,“ dodává Pšaidl.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.