« Zpět

ČP INVEST Fond ropného a energetického průmyslu

21. února 2004 - 8:02 | Zprávy | Podílové fondy

 


ČP INVEST Fond ropného a energetického průmyslu

ČP INVEST investiční společnost

Charakteristika produktu:
Fond ropného a energetického průmyslu je určen klientům, kteří věří v růst energetické spotřeby a chtějí investovat své prostředky na 5 až 7 let s cílem získat vyšší zhodnocení.
Investiční zaměření:
Jedná se o jedinečný, oborově orientovaný fond, který je založen na myšlence, že s rozvojem světové ekonomiky poroste spotřeba ropy a elektrické energie, a tedy i ceny v ropném průmyslu a energetice. Z toho budou daná odvětví nesporně profitovat a podílníci tohoto fondu prostřednictvím příslušných akcií také. Kombinace ropného a energetického průmyslu je výhodná z hlediska jejich rozdílné reakce na ekonomické změny. Portfolio je tak automaticky zajišťováno proti výraznějším propadům. Negativní vliv oslabování amerického dolaru se daří eliminovat zajišťováním měnového rizika forwardovými operacemi.
Výhody pro klienty:
- Možnost ovládání majetkového účtu přes internet = služba ČP INVEST online. Klient má přístup na svůj majetkový účet 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.- Možnost ovládání majetkového účtu on-line přes telefon- Výpis z účtu prostřednictvím sms, e-mailem či korespondenčně v periodách, které siklient sám určí