« Zpět

ČP INVEST Fond farmacie a biotechnologie

21. února 2004 - 7:59 | Zprávy | Podílové fondy

 


ČP INVEST Fond farmacie a biotechnologie

ČP INVEST investiční společnost

Charakteristika produktu:
Fond farmacie a biotechnologie je určen investorům, kteří zamýšlejí uložit své prostředky dlouhodobě, tedy na dobu 5 až 7 let. Předpokládané zhodnocení by mělo být zajímavé především proto, že zdraví a lékařská péče jsou pro obyvatele celého světa velmi důležité a vlády i občané vyspělých zemí vynakládají značné prostředky na léčiva a služby ve zdravotnictví.
Investiční zaměření:
Jedná se o jedinečný, oborově orientovaný fond. Jeho portfolio je založeno na investicích do bonitních subjektů z oboru farmacie a do perspektivních firem z oblasti biotechnologie. Z důvodu stárnutí populace lze předpokládat, že prostředky vynakládané na zdravotní péči dále porostou. Společnosti z oblasti farmacie a biotechnologie tak budou pravděpodobně dosahovat stabilního nárůstu tržeb a zisku, což se pozitivně projeví na růstu fondu. Negativní vliv oslabování amerického dolaru se daří eliminovat zajišťováním měnového rizika forwardovými operacemi.
Výhody pro klienty:
- Možnost ovládání majetkového účtu přes internet = služba ČP INVEST online. Klient má přístup na svůj majetkový účet 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.- Možnost ovládání majetkového účtu on-line přes telefon- Výpis z účtu prostřednictvím sms, e-mailem či korespondenčně v periodách, které siklient sám určí