« Zpět

ČNB dala pokutu UniCredit

| 15. září 2009 - 11:19 | Zprávy | Podílové fondy

UniCredit Bank Czech Republic dostala od České národní banky (ČNB) pokutu 750 000 korun za porušení pravidel, která má dodržovat jako takzvaný depozitář fondů kolektivního investování. ČNB to oznámila na svých webových stránkách.  Banka jako depozitář eviduje majetek fondů a průběžně kontroluje, zda fond nakládá s majetkem investorů v souladu se zákony a statutem fondu. „UniCredit respektuje rozhodnutí ČNB. Banka pokutu zaplatí,“ oznámil mluvčí UniCredit Bank Tomáš Pavlík.

investiční fondy
UniCredit Bank Czech Republic dostala od České národní banky (ČNB) pokutu 750 000 korun za porušení pravidel, která má dodržovat jako takzvaný depozitář fondů kolektivního investování. ČNB to oznámila na svých webových stránkách. Banka jako depozitář eviduje majetek fondů a průběžně kontroluje, zda fond nakládá s majetkem investorů v souladu se zákony a statutem fondu. „UniCredit respektuje rozhodnutí ČNB. Banka pokutu zaplatí,“ oznámil mluvčí UniCredit Bank Tomáš Pavlík.
UniCredit podle ČNB například neoznamovala porušení limitu investování do akcií jediného emitenta a neprováděla řádně kontrolu opodstatněnosti plateb prováděných z majetku fondů kolektivního investování a penzijních fondů či kontrolu oceňování majetku fondů.
Jména fondů ČNB nesdělila.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.