« Zpět

Čistý zisk Allianz klesl o 12 pct na 699 milionů Kč

| 21. listopadu 2011 - 11:48 | Zprávy | Podílové fondy

Praha 18. listopadu (ČTK) - Čistý zisk Allianz pojišťovny za tři čtvrtletí klesl o 12 procent na 699 milionů korun, ve stejném období loni činil 797 milionů Kč. Pojišťovna vybrala do konce září na pojistném 8,2 miliardy korun, což je téměř stejně jako před rokem, kdy činil její předpis pojistného 8,3 miliardy. 

Praha 18. listopadu (ČTK) - Čistý zisk Allianz pojišťovny za tři čtvrtletí klesl o 12 procent na 699 milionů korun, ve stejném období loni činil 797 milionů Kč. Pojišťovna vybrala do konce září na pojistném 8,2 miliardy korun, což je téměř stejně jako před rokem, kdy činil její předpis pojistného 8,3 miliardy. Allianz o tom dnes informovala ČTK. Tuzemské pojišťovny vybraly za tři čtvrtletí na pojistném 107,3 miliardy korun, což je v meziročním srovnání nárůst o 1,8 procenta.
Úspěšnější částí Allianz bylo neživotní pojištění, kde jí předepsané pojistné narostlo o tři procenta na 5,5 miliardy korun. Cestovní pojištění zaznamenalo více než desetiprocentní nárůst, pojištění domů a domácností stouplo o více než 6,5 procenta a vyšší bylo i pojištění motorových vozidel, uvedl předseda představenstva Allianz pojišťovny Jakub Strnad.

Předpis životního pojištění klesl o 11 procent na 2,6 miliardy korun. "V tomto segmentu však zaznamenáváme v posledních měsících významný růst počtu smluv, který je zatím ve výkazech nezachytitelný, ale vytváří základ pro vynikající čísla v příštím roce,“ upozornil Strnad.

Zhruba o 12 procent se Allianz v meziročním porovnání zvýšil celkový počet smluv a o asi 3,5 procenta stoupl počet klientů. Meziroční snížení zisku o 12 procent bylo prý způsobeno extrémně pozitivním vlivem růstu ceny aktiv v loňském roce.

Vlastní kapitál Allianz pojišťovny koncem září dosáhl 4,6 miliardy korun. Bilanční suma ke stejnému datu představovala 25,8 miliardy Kč a výše technických rezerv byla 19,5 miliardy korun.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.