« Zpět

Cenové poklesy se nevyhnuly ani pražské burze: Erste Bank -4,5 %, KIT digital -4 % a VIG po výsledcích -3 %

| 16. listopadu 2011 - 11:20 | Zprávy | Podílové fondy

Pražská burza v průběhu dnešní seance utrpěla v celku výrazné ztráty, když se celý trh svezl na vlně negativního sentimentu ze zbytku evropského regionu. Hlavním důvodem byla opět rostoucí nervozita na dluhopisových trzích. 

Pražská burza v průběhu dnešní seance utrpěla v celku výrazné ztráty, když se celý trh svezl na vlně negativního sentimentu ze zbytku evropského regionu. Hlavním důvodem byla opět rostoucí nervozita na dluhopisových trzích. Především výnosy italských, ale nově i francouzských dluhopisů letěly strmě vzhůru a braly sebou i náklady pojištění solventnosti ostatních evropských zemí.
Prodejní objednávky tak dnes proudily především do bankovního sektoru. Nejinak tomu bylo i na lokálním trhu, kde nejvíce ztratila rakouská Erste Bank s -4,6 procenta, následovaná Komerční bankou s -2,5 %. Oba tituly přitom zakončily poblíž denních minim. Negativně rovněž zareagoval na své výsledky hospodaření i rakouský VIG. Výsledky přitom byly v souladu s původními tržními odhady, nicméně neartikulované potvrzení celoročního výhledu společně s dnešním sentimentem skončily pro titul 3,3% ztrátou. Šéf pojišťovny Geyer uvedl, že se VIG cíle nevzdává, ale nemůže jej garantovat.

Pražská burza v průběhu dnešní seance utrpěla v celku výrazné ztráty, když se celý trh svezl na vlně negativního sentimentu ze zbytku evropského regionu. Hlavním důvodem byla opět rostoucí nervozita na dluhopisových trzích. Především výnosy italských, ale nově i francouzských dluhopisů letěly strmě vzhůru a braly sebou i náklady pojištění solventnosti ostatních evropských zemí. Prodejní objednávky tak dnes proudily především do bankovního sektoru. Nejinak tomu bylo i na lokálním trhu, kde nejvíce ztratila rakouská Erste Bank s -4,6 procenta, následovaná Komerční bankou s -2,5 %. Oba tituly přitom zakončily poblíž denních minim.
Negativně rovněž zareagoval na své výsledky hospodaření i rakouský VIG. Výsledky přitom byly v souladu s původními tržními odhady, nicméně neartikulované potvrzení celoročního výhledu společně s dnešním sentimentem skončily pro titul 3,3% ztrátou. Šéf pojišťovny Geyer uvedl, že se VIG cíle nevzdává, ale nemůže jej garantovat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.