« Zpět

Akcie na pražské burze po sedmi propadech v řadě rostly

| 25. listopadu 2011 - 11:23 | Zprávy | Podílové fondy

Praha 24. listopadu (ČTK) - Pražská burza dnes po sedmi poklesech v řadě rostla, hlavní index PX přidal 0,85 procenta na 852,4 bodu. Kromě dvou titulů si polepšily všechny emise, když největší zisky zaznamenaly menší emise - akcie technologické firmy KIT digital a mediální společnosti CME. 

Praha 24. listopadu (ČTK) - Pražská burza dnes po sedmi poklesech v řadě rostla, hlavní index PX přidal 0,85 procenta na 852,4 bodu. Kromě dvou titulů si polepšily všechny emise, když největší zisky zaznamenaly menší emise - akcie technologické firmy KIT digital a mediální společnosti CME. V černých číslech se obchodovaly také trhy ve středoevropském regionu.
Pražská burza si v průběhu dnešního obchodování jako jedna z mála, po několikeré změně směru, dokázala připsat zisk, uvedl Josef Kohout z Patria Finance. Růst indexu podle něj podpořil především odpolední nákupní zájem, který vrcholil s blížícím se závěrem obchodování.

Akcie KIT digital přidaly více než pět procent na 187 korun. Cena akcií CME stoupla o 4,62 procenta na 151 korun. "Trh na těchto duálně listovaných titulech postrádal likviditu z primárního trhu, jelikož Amerika byla z důvodu tamních oslav Dne díkuvzdání uzavřena," upozornil Kohout.

V centru zájmu podle něj po celý den byly akcie Komerční banky, jež se zhodnotily o 1,63 procenta na 3115 korun. Cenné papíry rakouské Erste Bank rostly mírněji, polepšily si o 0,35 procenta na 284,90 koruny. Se ziskem 2,20 procenta na 128 korun uzavřely cenné papíry těžařské firmy NWR.

Akcie textilní společnosti Pegas Nonwovens, které dnes oznámila hospodářské výsledky, se zhodnotily o 1,15 procenta na 440 korun. Čistý zisk firmy za prvních devět měsíců letošního roku dosáhl 419,1 milionu korun, což je meziroční pokles o 7,6 procenta.

V červených číslech uzavřely pouze akcie mobilního operátora Telefóniky a pojišťovny VIG.

Aktivita na trhu podle Kohouta zůstala pod dlouhodobým průměrem, když objem transakcí v systému pro nejvíce obchodované akcie SPAD dnes přesáhl 1,205 miliardy korun. Poznamenal, že objem v závěrečné aukci dosáhl čtvrtiny celodenního objemu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.