« Zpět

Zlínské firmy na penzijním připojištění nejvíce šetří, zaměstnavatelé z Prahy jsou nejštědřejší

| 4. srpna 2010 - 12:18 | Zprávy | Penzijní spoření

Firmy z Prahy a Libereckého kraje přispívají svým zaměstnancům nejvyšší měsíční částky na důchod.


Nejméně přispívají podniky ve Zlínském a Moravskoslezském regionu. Vyplývá to z analýzy klientského kmene jedničky na trhu, Penzijního fondu České pojišťovny. Ten si se svými 51,5 miliardami aktiv a 1,16 miliony klientů drží vedoucí pozici mezi českými penzijními fondy.
Pražští zaměstnavatelé věnují svým zaměstnancům na penzijním připojištění 778 Kč měsíčně. Těsně v závěsu se drží firmy z Liberecka, které na důchody svého personálu zaplatí 693 korun za měsíc. Na opačné straně žebříčku se nacházejí kraje Zlínský a Moravskoslezský, kde se výše zaměstnavatelského příspěvku rovná 480 Kč.
"Podrobnější analýza Moravskoslezského kraje ukázala specifický přístup firem k zaměstnaneckým výhodám. Tento region je na druhém místě v počtu pracovníků, na jejichž důchody firmy přispívají, ale ve výši průměrného příspěvku obsadil místo předposlední," řekl Libor Pergl, ředitel pro obchod a marketing Penzijního fondu České pojišťovny. "Nejvíce zaměstnanců, které firmy motivují pomocí příspěvků na penzi, naleznete ve Středočeském kraji. Je jich o necelých dvacet tisíc více než v Praze," doplnil Libor Pergl.
Výsledky analýzy odpovídají trendům v regionální zaměstnanosti a tempu oživování ekonomiky po hospodářské recesi. V Praze se soustředí více firem, které se již začínají zotavovat z ekonomického poklesu a navyšují svým zaměstnancům měsíční úložky. V ostatních regionech se tento trend v dohledné době také projeví.
Penzijní fond České pojišťovny ve svém kmeni čítajícím 1 164 878 klientů eviduje 261 987 klientů s příspěvkem zaměstnavatele a nadále zůstává jedničkou na českém trhu.
Krátce:
• Nejvíce firem motivuje své zaměstnance penzijním připojištěním ve Středočeském kraji (1 657)
• Nejméně podniků přispívajících na penzijní připojištění se nachází v Karlovarském kraji (369)
• Nejméně do svých zaměstnanců z pohledu penzijního připojištění investují firmy ve Zlínském kraji (průměrný měsíční příspěvek: 476 Kč)
• Průměrný měsíční příspěvek zaměstnavatele v Praze činí 778 Kč, což je nejvíce z celé ČR.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.