« Zpět

Víte, kolik Vám vydělává penzijní fond?

11. června 2010 - 14:39 | Zprávy | Penzijní spoření

Allianz penzijní fond za posledních deset let nikdy nepřipsal svým klientům zhodnocení nižší než 3 %. Předseda představenstva Allianz penzijního fondu Petr Poncar říká: „Naši klienti mají jistotu, že finanční prostředky, které si s námi odkládají na důchodové období, spravuje stabilní a prosperující penzijní fond." Allianz penzijní fond je jedním z nejvýkonnějších penzijních fondů na českém trhu; dokonce ani v období finanční krize nemusel k zachování své stability navyšovat základní kapitál. 


 Petr Poncar pokračuje: „I rok 2009 byl pro Allianz penzijní fond rokem růstu a patřil k nejlepším rokům v naší dosavadní historii. Počet klientů dosáhl více než 143 tisíc a meziročně vzrostl o 16,4%. Objem prostředků účastníků ve správě meziročně vzrostl o téměř 20% a přesáhl částku 8 mld. Kč. 
 Má Allianz penzijní fond stejně dobrou perspektivu i do budoucna? 
 „Jsem o tom pevně přesvědčen. Máme jeden z nejnižších věkových průměrů účastníků, který se pohybuje kolem 45 let. Meziročně roste průměrný měsíční příspěvek na jednoho účastníka, roste počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele a zvyšuje se i průměrná výše měsíčního příspěvku zaměstnavatele. Současně máme dlouhodobě jedno z nejnižších nákladových procent mezi penzijními fondy- finanční výnosy prostě nespotřebováváme a zhodnocujeme jimi konta účastníků. Naše strategie je jasná: chceme klientům přinášet i v těžkých ekonomických podmínkách a tvrdé konkurenci vysoké zhodnocení prostředků a poskytovat jim kvalitní servis," uzavírá Petr Poncar. 

 Allianz penzijní fond je dnes jedním z nejúspěšnějších penzijních fondů na trhu, což jeho klienti ocenili ve čtenářské anketě Zlatý měšec 2009 a 2010, kdy mu opakovaně přisoudili první místo. Stabilní hospodaření a růstovou strategii zaměřenou na zhodnocování prostředků účastníků hodnotí pozitivně i odborníci -vloni na podzim byl Allianz penzijní fond vyhlášen Penzijním fondem roku v soutěži Banka roku 2009. Úspěšnou sérii doplňuje vítězství v soutěži Zlatá koruna 2010.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.