« Zpět

Penzijní připojištění ING

| 8. prosince 2003 - 8:49 | Zprávy | Penzijní spoření

ING Penzijní fond, a.s.

 
Penzijní připojištění             
 
  

ING Penzijní fond                                            
 
 
Charakteristika produktu:
 
- Produkt je určen pro trvale žijící občany v ČR, starší 18 let. Od května 2004 bude rovněž přístupný  občanům EU, kteří se budou podílet na důchodovém nebo veřejném zdravotním pojištění v ČR. - Minimální měsíční příspěvek je 100 Kč. - Účastník může po splnění podmínek čerpat penzi, jednorázové vyrovnání nebo odbytné. - Zároveň je možno sjednat výsluhovou, invalidní a pozůstalostní penzi.
 
Výhody u ING:
 
- Vysoká úroveň a kvalita klientského servisu (rychlé vyřizování požadavků účastníků, kontaktní centrum ING - bezplatná telefonní linka, internet, možnost volby komunikačních kanálů dle vlastních preferencí klienta, atd.).- Účastníci penzijního připojištění v ING PF si vydělali ročně v průměru 8,05% za posledních 8 let (údaj ke konci roku 2002 dle APF).- Fond investuje prostředky účastníků s nízkým rizikem.- Jednoduše přístupná a bezplatná služba "Daňové optimum" zajišťující účastníkům automaticky nejvyšší možné daňové výhody.- Unikátní nabídka čerpání 6 typů starobních penzí.
 
Výhody pro zaměstnavatele:
 
- Administrativní nenáročnost. ING PF přebírá podstatnou část administrativy související s připojištěním zaměstnanců a zasíláním plateb. - Internetovou aplikaci Benefit, jejímž prostřednictvím zaměstnavatelům i jejich zaměstnancům umožňuje nahlížet a obhospodařovat jejich penzijní připojištění.