« Zpět

Penzijní fondy vklady koncem roku

| 15. prosince 2009 - 11:02 | Zprávy | Penzijní spoření

Když si platíte na penzijní připojištění ročně víc než 6 000 korun, můžete si snížit daňový základ a platit tak nižší daně. Maximálně si můžete odečíst 12 000 korun, daň pak budete mít nižší o 1 800 korun. Kdo nespoří pravidelně, ale čeká na konec roku, až jestli mu na daňové úspory zbudou peníze, má nejvyšší čas začít přesun peněz řešit. Pokud budete posílat peníze příkazem k úhradě, řiďte se výše uvedenou tabulkou, podle toho, u které banky máte účet.


Když máte jen hotovost Protože penzijní fondy nemají status banky, není možné prostě přijít na Silvestra do pobočky, složit peníze a být v klidu (tak jako tomu je třeba u stavebních spořitelen). Přijít musíte o dost dřív nebo se vypravit jinam -do banky, kterou používá váš penzijní fond jako takzvanou banku depozitní (vklady svých klientů má na jejím účtu). To obvykle stačí i poslední kalendářní den v roce.
Vybírejte z nabídky penzijního připojištění zde.
Pokud máte doma složenku penzijního fondu a chtěli byste peníze poslat prostřednictvím České pošty, měli byste k přepážce dorazit do 28. prosince. „Později už nemůžeme za doručení ručit,“ upozorňuje Monika Štěpánová z tiskového odboru pošty.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.