« Zpět

Penzijní fond České pojišťovny zaštiťuje diskusi o důchodové reformě

| 15. června 2010 - 10:15 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní fond České pojišťovny, jedna z největších společností Generali PPF Holdingu, se stal generálním partnerem 104. Žofínského fóra na téma „Jakou důchodovou reformu potřebuje ČR?“. Na fóru představí výsledky analýzy důchodové reformy zástupci Poradního expertního sboru, Ministerstva financí a Ministerstva práce a sociálních věcí. 

Penzijní fond České pojišťovny, jedna z největších společností Generali PPF Holdingu, se stal generálním partnerem 104. Žofínského fóra na téma „Jakou důchodovou reformu potřebuje ČR?“. Na fóru představí výsledky analýzy důchodové reformy zástupci Poradního expertního sboru, Ministerstva financí a Ministerstva práce a sociálních věcí. Zároveň se otevře diskuse o důsledcích návrhu důchodové reformy na penzijní fondy.
Cílem 104. Žofínského fóra, jehož generálním partnerem je Penzijní fond České pojišťovny, je prodiskutovat roli důchodové reformy v širším kontextu reformy veřejných financí. O návrhu penzijní reformy, který předložil Vladimír Bezděk minulý týden, budou debatovat Eduard Janota, ministr financí ČR, Jiří Král, vrchní ředitel sekce sociální a rodinné politiky MPSV ČR, a další významní veřejní činitelé, včetně autora návrhu.
Fórum otevře téma dopadu návrhu důchodové reformy penzijních fondů. „Návrh PES potvrzuje roli penzijních fondů jako důležitého pilíře rodícího se důchodového systému,“ řekl Petr Brousil, ředitel marketingu Penzijního fondu České pojišťovny. „Očekáváme, že diskuse v rámci 104. Žofínského fóra vnese více světla do dané problematiky,“ dodal Petr Brousil.
Ačkoli situace s penzijní reformou zpočátku roku nevypadala nadějně, nyní jsou již známa východiska a vláda má k dispozici ucelený soubor doporučení k provedení penzijní reformy. Šance na rychlé vyřešení situace se státními důchody stoupá díky zařazení důchodové reformy na seznam priorit vznikající vlády.
Penzijní fond České pojišťovny je lídrem na českém trhu v oblasti penzijního připojištění, což dokazuje počet klientů blížící se 1,2 milionu, tedy 26 % českého trhu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.