« Zpět

Noví klienti Penzijního fondu Komerční banky získají kromě dalších výhod bonus 500 Kč

| 1. října 2008 - 10:48 | Zprávy | Penzijní spoření

Penzijní fond Komerční banky, čtvrtý největší penzijní fond na českém trhu, připravil pro nové klienty podzimní marketingovou kampaň. Díky spolupráci s Komerční bankou mohou získat noví klienti bonus 500 korun a řadu dalších výhod.

Při uzavření smlouvy o penzijním připojištění na pobočce Komerční banky nebo prostřednictvím telefonního centra Komerční banky získají noví klienti PF KB zajímavý bonus 500 Kč. Ten obdrží každý klient, který uzavře smlouvu mezi 22. zářím a 14. listopadem 2008.

Komerční banka připíše na účet penzijního připojištění bonus novým klientům, kteří si sjednají vlastní příspěvek minimálně 300 Kč měsíčně a první příspěvek bude připsán na jejich účet u fondu nejpozději 15. prosince 2008. Všichni noví klienti navíc dostanou kartu Sphere, která jim umožní ve vybraných obchodech a provozovnách služeb nakupovat se slevou až 30 procent.

Zisk Penzijního fondu Komerční banky dosáhl v prvním pololetí 212 milionů korun. I přes velmi negativní vývoj na kapitálových trzích se podařilo udržet zisk na úrovni srovnatelné s předchozími roky. PF KB je tak právem považován za stabilního partnera při tvorbě úspor na důchod, a také díky tomu se zvýšil počet aktivních účastníků fondu na 485 tisíc osob.

Rostl rovněž objem spravovaných prostředků účastníků, a to meziročně o 18 % na více než 24 miliardy Kč. „Úspěšný vývoj hospodaření dokládá i hodnocení renomované agentury Moody´s, která nám v dubnu 2008 potvrdila vynikající rating Aa1.cz, což je nejvyšší možný rating v rámci České republiky,“ uvedl Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel Penzijního fondu Komerční banky.

Rok od roku se také zvyšuje průměrný příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění, který patří mezi oblíbené zaměstnanecké benefity jak mezi samotnými zaměstnanci, tak i mezi zaměstnavateli, a to díky daňovému zvýhodnění. Oproti roku 2003 eviduje Penzijní fond Komerční banky nárůst výše průměrného příspěvku zaměstnavatele o celých 44 %. „Současně roste také počet účastníků, kterým zaměstnavatel přispívá na penzijní připojištění. Konkrétně u PF KB představuje tento růst 95 % během posledních pěti let, což je vysoce nad průměrem celého trhu penzijního připojištění v České republice,“ doplnil Pavel Jirák.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.