« Zpět

Kabinet projedná, jak dál v důchodové reformě

| 18. srpna 2009 - 11:01 | Zprávy | Penzijní spoření

Ministerstvo práce a sociálních věcí nestihne do říjnových předčasných voleb prosadit druhou ani třetí fázi důchodové reformy. Vyplývá to z materiálu, který na dnešním zasedání projedná kabinet Jana Fischera. První fáze penzijní reformy byla na návrh vlády Mirka Topolánka schválena v roce 2008 a platit začne od ledna 2010.

Martin KŘÍŽEK, moderátor
--------------------

Věra MASOPUSTOVÁ, redaktorka
--------------------
První etapa důchodové reformy přinese takzvané parametrické změny. Například mimo jiné posune věkovou hranici pro odchod do důchodu nebo zruší započítávání doby studia do důchodu. Druhá fáze pak měla změnit současné důchodové fondy v nové důchodové společnosti. Součástí třetí fáze pak měl být takzvaný opt-out. Z druhé etapy reformy se už podařilo vytvořit účet rezervy pro důchodovou reformu. Nestihla se ale její hlavní část - zákon o penzijním spoření. Ten už sice leží v Poslanecké sněmovně, stávající poslanci ho ale nejspíš projednat už nezvládnou. Věra Masopustová, Radiožurnál.
Martin KŘÍŽEK, moderátor
--------------------
Kabinet Jana Fischera také posoudí, kolik peněz dát na odstranění škod po povodních a projedná i boj proti extremismu nebo financování výzkumu na vysokých školách.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.