« Zpět

Jaký zisk letos zatím dosáhly penzijní fondy?

| 26. května 2009 - 12:08 | Zprávy | Penzijní spoření

Celkový zisk penzijním fondům letos vzrostl.  Za první čtvrtletí letošního roku vykázaly zisk 885 milionů korun, to je o 325 milionů korun více než ve stejném období loňského roku. Nejvíce letos vydělal fond ING (208 milionů korun), Penzijní fond AXA (199 milionů korun) a Penzijní fond České spořitelny (161 milionů korun). Ztrátu ve výši sedm milionů korun vykázal Aegon.

Do systému dobrovolného penzijního připojištění jsou nyní zapojeny více než dvě třetiny práceschopné populace. V 1. čtvrtletí přibylo fondům meziročně dalších 51 tisíc klientů.

Koncem března měly všechny penzijní fondy dohromady 4,346 milionu klientů, což bylo o 51 tisíc více než koncem roku 2008. Nejvíce účastníků penzijního připojištění získaly za 1. čtvrtletí letošního roku Penzijní fond České spořitelny (28 tisíc nových klientů), ČSOB Progres (9 tisíc klientů) a Aegon PF (9 tisíc klientů). Naopak AXA PF ztratila šest tisíc klientů a ING PF čtyři tisíce klientů.
Nejvíce aktivních účastníků penzijního připojištění (1,164 milionu) měl na konci března Penzijní fond České pojišťovny, který spravuje klientům 44,9 miliardy korun. Další v pořadí je Penzijní fond České spořitelny se 778 tisíci klienty a 30 miliardami spravovaných korun. Na třetím místě je Penzijní fond Axa, který má 554 tisíc klientů a spravuje 33,9 miliardy korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.