« Zpět

Allianz Automapa Online radí, jak přežít na českých silnicích

| 21. července 2015 - 10:17 | Zprávy | On-line aplikace

Již pět let radí Allianz pojišťovna českým řidičům, kterým místům na silnicích v ČR by se měli raději vyhnout. Za tuto dobu už její dopravně-bezpečnostní projekt Allianz Automapa upozornil na několik desítek kriticky nebezpečných úseků. A co bylo doposud jen „na papíře“, je nyní k dispozici v moderní, elektronické podobě.

Právě spuštěná webová mapa nehodových míst motoristům ukáže nejnebezpečnější úseky za poslední tři roky, ale také nová riziková místa, vytipovaná na základě nehodových statistik z roku 2014.
 
Všechny žebříčky kritických lokalit, které jsou dnes ve vizuální podobě dostupné na webu www.allianz.cz/automapa, vznikají pod záštitou Allianz nadačního fondu a vycházejí ze statistik veřejně přístupné databáze s lokalizací všech dopravních nehod v České republice evidovaných Policií ČR. Jde tedy o podrobné celorepublikové studie s komplexní metodikou, nikoli analýzy nehodovosti klientů Allianz pojišťovny.
 
Podmínkou pro zařazení konkrétního místa do Allianz Automapy jsou alespoň dvě na sobě navzájem zcela nezávislé dopravní nehody s těžkými zdravotními následky nebo smrtí v daném úseku, mezi nimiž nebyla vzdálenost větší než 100 metrů. „Pro určení pořadí závažnosti kritických lokalit je klíčových několik kritérií: zaprvé počet nehod, při kterých ve vybraném úseku došlo ke smrtelnému nebo těžkému zranění, dále počet zraněných nebo usmrcených osob na místě, ale také závažnost jejich zranění a počet ostatních nehod v dané lokalitě,“ uvádí Roman Ventura z Allianz nadačního fondu.
 
Již několik let navíc tato iniciativa s pomocí Allianz nadačního fondu opravuje vybrané nehodové úseky, a přispívá tak ke snížení nehodovosti v daných lokalitách. Prozatím došlo k opravě tří míst, další budou následovat. Díky Allianz Automapě se dnes jezdí bezpečněji u Lhoty pod Libčany v Královéhradeckém kraji, dále u Toužetína na Lounsku a také v Milíně na Příbramsku. Kde přesně se tyto kritické úseky nacházejí, nejlépe ukáže právě elektronická mapa.
 
Ve kterých regionech loni přibylo nejvíce rizikových lokalit? Podrobnosti k nejnovějšímu žebříčku Allianz Automapy najdete ZDE.
 
Allianz Automapa Online navazuje na řadu úspěšných novinek v digitálním prostředí, jež Allianz představila v posledních několika letech. Nejen pro své klienty vytváří užitečné mobilní aplikace (Škola smyku, Allianz Křižovatky, Na cesty s Kolbabou, WeatherSafe) a stále pracuje na jejich zdokonalení. Například svou mezi turisty oblíbenou aplikaci Na cesty s Kolbabou nedávno představila ve verzi pro Windows Phone, a ta je tedy v tuto chvíli zdarma dostupná pro uživatele všech tří nejrozšířenějších mobilních operačních systémů.
 
Samozřejmostí se pro klienty Allianz pojišťovny rovněž stává online správa pojistek a pojistných událostí prostřednictvím portálu MojeAllianz.cz. Zde mají vždy k dispozici jednoduchý přehled všech svých pojistných smluv, včetně zabezpečení na penzi. Jen během loňského roku se počet uživatelů tohoto portálu zvýšil více než dvojnásobně.
 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.