« Zpět

Oficiální vyjádření slavia pojišťovny a.s. k množícím se informacím o úpadku a platební neschopnosti slavia pojišťovny a.s.

| 28. srpna 2014 - 11:33 | Zprávy

S ohledem na množící se dotazy třetích subjektů na pravdivost výroků a informací umístěných na některých neoficiálních webových stránkách, že Slavia pojišťovna a.s., IČ: 60197501, se sídlem Revoluční 1/655,110 00 Praha 1, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 2591 (dále pouze „Slavia pojišťovna, a.s.) se nachází v úpadku, je na ní prohlášen konkurz nebo není schopna dostát svým závazkům, uvádí Slavia pojišťovna a.s. následující vyjádření.

Slavia pojišťovna a.s. se nenachází v úpadku nebo hrozícím úpadku a nikdy se v něm nenacházela. Proti Slavia pojišťovně a.s. nebylo, není ani nemůže být vedeno insolvenční řízení.
 
Slavia pojišťovna a.s. je obchodní společností, která podniká mimo jiné dle zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví, ve znění pozdějších předpisů, ve kterém je upraven specifický postup v případě nesolventnosti pojišťoven. Ve spojení se zákonem 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení, ve znění pozdějších předpisů, je vyloučeno, aby pojišťovna byla v úpadku bez toho, aniž by jí bylo ze strany České národní banky odejmuto povolení k provozování činnosti. S ohledem na skutečnost, že Slavia pojišťovna a.s. disponuje povolením k provozování pojišťovací činnosti uděleným ze strany České národní banky, je i z tohoto důvodu naprosto vyloučeno, aby proti ní bylo vedeno insolvenční řízení. Na neoficiálních webových stránkách zveřejňujících subjekty nacházející se v úpadku (jediným relevantním zdrojem takových informací je pouze insolvenční rejstřík přístupný na portálu ministerstva spravedlnosti)jsou u firmy Slavia pojišťovny a.s., uvedeny vždy údaje (např. spisová značka, pod níž má být údajné insolvenční řízení vedeno, dokumenty, na základě nichž bylo o údajném úpadku rozhodnuto, jednotlivé přihlášky pohledávek), které jsou smyšlené, neexistující nebo týkající se jiného subjektu.
 
Veškeré informace a údaje objevující se na různých neoficiálních webových stránkách zveřejňujících subjekty nacházející se v úpadku jsou tedy naprosto lživé a Slavia pojišťovna a.s. je považuje za cílený útok proti její osobě vedený snahou poškodit dobré jméno Slavia pojišťovny a.s.
 
Slavia pojišťovna a.s. se pokouší mapovat takové lživě uváděné informace a aktivně se proti nim brání u provozovatelů webových stránek, na nichž se objevují. Provozovatelé webových stránek Slavia pojišťovně a.s. ve všech případech potvrdili, že údaje byly na webové stránky umístěny chybou způsobenou pravděpodobně hackerským útokem na jejich stránky a takové údaje po výzvě ihned odstranili. Slavia pojišťovna a.s. činí v této souvislosti další právní kroky nezbytné k ochraně svého dobrého jména. 
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.