« Zpět

Odstartoval jedenáctý ročník soutěže Zlatá koruna

| 11. března 2013 - 13:46 | Zprávy

11. ročník soutěže Zlatá koruna startuje letos symbolicky 11. března. Od dnešního dne mohou finanční společnosti přihlašovat své produkty do soutěže, která je nejstarším a svým rozsahem jedinečným hodnocením finančních produktů v České republice. Výsledky letošního ročníku Zlaté koruny, nad nímž převzal záštitu ministr financí Miroslav Kalousek, budou vyhlášeny 12. června již tradičně v TOP HOTELu Praha.

 

Zlatá koruna je jedinou soutěží, která od svého počátku hodnotí celé široké spektrum finančních produktů na trhu. Soutěž má dnes celkem 14 základních kategorií. Od loňského ročníku byla rozšířena o kategorii Obchodování s cennými papíry. Produkty hodnotí přes 350 odborníků, členů Finanční akademie Zlaté koruny. Vedle odborné poroty si nejlepší produkty vybírá rovněž veřejnost. O toto hlasování je nebývalý zájem, v loňském roce například počet účastníků překročil 150 000.

„Jedna z velkých výhod soutěže Zlatá koruna spočívá právě v systému hodnocení, kde kvalitu produktu neposuzuje matematický model nebo jen několik porotců či celebrit. Objektivní posouzení z úhlu mnoha kritérií má u nás na starosti několik stovek odborníků nejrůznějších profesí,“ říká Pavel Doležal, ředitel projektu Zlatá koruna. „Desítky jmen z Finanční akademie navíc soutěž provázejí mnoho let, někteří budou dokonce letos hodnotit už pojedenácté. I tato kontinuita dokazuje váhu soutěže, kterou jí přikládají nejenom odborníci. Získala si významný respekt především u široké veřejnosti, které tak pomáhá v orientaci na komplikovaném trhu finančních produktů.“

Vedle tradičně udělovaných hlavních cen, Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů, bude i letos jednou z hlavních cen Novinka roku udělovaná Finanční akademií. Právě v této kategorii můžeme očekávat souboj technologických novinek, jako třeba bezkontaktních karet, s inovacemi tradičních produktů a jejich rozšířenými službami.

Generálním partnerem soutěže Zlatá koruna je OVB Allfinanz, přední poradenská společnost v oblasti osobních a rodinných financí v Česku. „Uplynulé měsíce přinesly na finanční trh doslova smršť nových či upravených projektů. Dochází ke změnám, které rozhodně nelze označit za kosmetické a proto je i pro běžné spotřebitele, a tedy i naše klienty, často obtížné vyznat se a dobře zvolit. Jsem přesvědčen o tom, že hodnocení Zlatá koruna je jedním z podstatných faktorů hodnocení kvality produktů a je tedy nezbytným pomocníkem každému, kdo se o výběr zajímá. Také v rámci OVB ocenění Zlaté koruna využíváme jako jeden z podstatných ukazatelů kvality a bezpečnosti, je proto přirozené, že jsme u tohoto ocenění jako partneři,“ říká Roman Daneš, člen představenstva společnosti OVB Allfinanz, a.s.

Hlasování veřejnosti probíhá  již od 13. prosince 2012 na portálu www.zlatakoruna.info. Do začátku dubna mohou lidé nominovat nejoblíbenější produkty. Dvacet nejúspěšnějších postoupí do finálového kola, které pokračuje do poloviny května, kdy budou zveřejněny výsledky hlasování veřejnosti. Nejlepší produkty z pohledu Finanční akademie budou známé o měsíc později, kdy si zástupci společností také převezmou Zlaté koruny v průběhu galavečera.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.