« Zpět

Noční trezor banky

| 26. května 2014 - 11:16 | Zprávy

Mezi významné části produktové nabídky našich obchodních bank i nadále patří provádění hotovostního platebního styku. Pro provádění hotovostních vkladů po ukončení pokladních hodin pobočky banky mohou klienti některých bank využívat služby tzv. nočního trezoru. Tato služba klientům umožňuje kdykoliv bez čekání a bez ohledu na provozní dobu konkrétního obchodního místa odvést bance peněžní prostředky nebo šeky k zúčtování a uložit je na jejich účet, a to prostřednictvím speciálních obalů (kazet nebo sáčků).

O použití nočního trezoru se mezi klientem a obchodní bankou uzavírá zvláštní písemná smlouva.
 
Po uzavření této „smlouvy o využívání nočního trezoru“ banka klientovi předá identifikační kartu, případně klíče k nočnímu trezoru a speciální sáčky, které jsou určeny pro vkládání hotovostí.
 
Bankovky, vkládané na účet prostřednictvím nočního trezoru, si je klient sám:
  • povinen roztřídit podle jejich nominálních hodnot, stran a směru tisku a 
  • vložit do pásek, které musí být označeny počtem kusů, nominální hodnotou, úhrnnou částkou, jeho názvem a sídlem (např. otiskem razítka), event. také datem a podpisy pracovníků, kteří balíček vytvořili.
 
Mince musí být vloženy do sáčků nebo ruliček, označených shodně jako peněžní pásky. Šeky k zúčtování musí klient vložit do samostatné obálky.
 
Klient by měl ve vlastním zájmu 
  • odvádět v jednom obalu hotovosti odsouhlasené s řádně vyplněnou a neopravovanou pokladní složenkou,
  • vládat hotovost do obalu ve svých provozních místnostech,
  • uzamknout, zalepit nebo zaplombovat obal rovněž ve svých provozních místnostech (nikoli tedy až u nočního trezoru banky),
  • vždy se po vhození obalu do vhazovacího zařízení daného obchodního místa jeho opětovným otevřením přesvědčit, zda se vhození provedlo úspěšně nebo jestli obal nezůstal ležet ve vhazovací části nočního trezoru.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.