« Zpět

Zisk České pojišťovny dosáhl v roce 2011 výše 3,55 miliardy korun

| 26. března 2012 - 12:09 | Zprávy | Neživotní pojištění

Hospodaření České pojišťovny skončilo v loňském roce se ziskem 3,55 miliardy korun po zdanění. Vyplývá to z nekonsolidovaných výsledků společnosti sestavených podle mezinárodních účetních standardů. Díky zásadním změnám, které Česká pojišťovna realizovala v loňském roce, se jí podařilo meziročně zvýšit provozní zisk o 548 milionů korun.

Největší nárůst předepsaného pojistného zaznamenalo pojištění podnikatelů, kde se Česká pojišťovna stala opět lídrem trhu. Celkové předepsané pojistné dosáhlo výše 33,4 miliard korun.
„V loňském roce jsme začali Českou pojišťovnu zásadně měnit. Implementovali jsme procesní změny k posílení výkonnosti a dynamiky obchodní sítě, představili řadu nových produktů a služeb a začali měnit i interní kulturu firmy. Náš podíl na novém obchodě v počtu uzavřených smluv po letech opět rostl, retailový kmen se stabilizoval a spokojenost zákazníků se v průběhu roku zvyšovala dvouciferným tempem,“ komentuje loňské výsledky generální ředitel České pojišťovny Pavel Řehák. „Realizované změny měly pozitivní dopad na provozní zisk, který meziročně vzrostl o 548 milionů korun. Celkový zisk dosáhl výše 3,55 miliardy korun, což považuji vzhledem k situaci na finančních trzích a vzhledem k tomu, že jsme loni nerealizovali žádné jednorázové operace jako v roce 2010, za velmi dobrý výsledek. Meziroční úbytek předepsaného pojistného byl způsoben hlavně pokračujícím poklesem trhu pojištění automobilů a menším objemem produktů jednorázově placeného životního pojištění,“ doplňuje Pavel Řehák.
Předepsané pojistné neživotního pojištění dosáhlo v roce 2011 hodnoty 20,16 miliardy korun. Zájem klientů o pojištění motorových vozidel výrazně rostl hlavně v posledních měsících loňského roku. Přesto však v důsledku nižší průměrné ceny autopojištění došlo v tomto segmentu k meziročnímu poklesu předepsaného pojistného. Naopak největší meziroční nárůst zaznamenalo podnikatelské pojištění (+2,1%), kde se Česká pojišťovna opět stala lídrem pojistného trhu. Předepsané pojistné v životním pojištění dosáhlo vloni výše 13,21 miliardy korun. Vlastní kapitál ČP k 31. 12. 2011 činil 17,5 miliardy korun a bilanční suma 116,5 miliardy korun. Hrubá výše technických rezerv činila 86,3 miliardy korun. Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor‘s potvrdila v únoru 2012 hodnocení České pojišťovny na úrovni A- se stabilním výhledem

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.