« Zpět

Zdražovat nechceme. Zatím

| 3. listopadu 2011 - 12:25 | Zprávy | Neživotní pojištění

Pokud řidič neboural, nemusí se obávat zdražení, tvrdí většina oslovených pojišťoven. Některé už ale začínají připouštět, že dlouhodobě jsou současné ceny neudržitelné - a odborníci z pojišťovacího trhu jejich tvrzení potvrzují. „Už několik let po sobě klesají sazby v řádu okolo pěti až sedmi procent ročně. 

Pokud řidič neboural, nemusí se obávat zdražení, tvrdí většina oslovených pojišťoven. Některé už ale začínají připouštět, že dlouhodobě jsou současné ceny neudržitelné - a odborníci z pojišťovacího trhu jejich tvrzení potvrzují. „Už několik let po sobě klesají sazby v řádu okolo pěti až sedmi procent ročně. To je dáno bonusem a také skladbou prodávaných aut. Tuto zátěž pojišťovny nemohou dlouhodobě nést,“ vysvětluje Eva Svobodová z Uniqa pojišťovny.
„Pojistné u povinného ručení je na našem trhu určitě velmi blízko skutečným nákladům,“ tvrdí Martin Hrdý, pojišťovací expert z poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers. Prostředkem k reálně nastaveným cenám se stále častěji stává segmentace klientů.
„S úspěchem již několik let sazby povinného ručení segmentujeme, a to nejenom bonusem za bezeškodní průběh a tarify dle objemu motoru či hmotnosti vozidla. Používáme další takzvaná segmentační kritéria v závislosti na regionu, ze kterého pojistník pochází, věku pojistníka či stáří vozidla,“ říká Renata Svobodová, tisková mluvčí České podnikatelské pojišťovny.
Nový způsob výpočtů cen zavedli i v ČSOB pojišťovně. „Pro dobré řidiče znamená nový produkt posun spíše k lepším cenám,“ tvrdí Petr Milata, mluvčí ČSOB pojišťovny.
Se stejnou strategií přišla i Česká pojišťovna. K úpravě sazeb podle oficiálních informací nedošlo v Kooperativě, v Allianz se cena u většiny řidičů také nezmění. Naopak podle informací LN zdražila své povinné ručení pro některé řidiče Slavia pojišťovna.

***

„Už několik let po sobě klesají sazby v řádu okolo pěti až sedmi procent ročně. To je dáno bonusem a také skladbou prodávaných aut. Tuto zátěž pojišťovny nemohou dlouhodobě nést,“ tvrdí mluvčí pojišťovny Uniqa.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.